Svenskrapport från VM i Lierop

Tom Söderström

Tom söderström, Sara Petterson och Elin Mann, Sofia Johanson, men även Marie Romlin som tävlar för Finland ska representera Sverige här i helgen och efter sin makabra fina helg för Tom i Finland är vi många i Sverige som önskar Tom all lyckat till som finns. Jag var borta och snackade med Tom på lördag förmiddag och han verkar helt cool lugn, han verkar ju ha en erfarenhet av stora tävlingar som denna så nu håller vi tummarna …….

Marie blev sjua i tidskvalet. Stämmningen blev dämpades efter tidskvalet då Sara Petterssons pappa kollapsade under kvalet. Läkare med flera ambulanser kämpade med hans tillstånd.

Sara Petterson imponerade med att köra lördageftermiddagens heat efter det att hennes pappa kollapsat och förts till sjukhus men Sara kom tillbaka efter att besökt honom på sjukhuset med nya krafter och körde in på en trettonde plats. Marie kom 21 efter att varit runt 25 i starten, kört upp sig till ca: 15 ramlat och fått börja om bakifrån. Maries körning var riktig bra men resultatet var sämre…. (21). Det blir bättre på söndagen får vi hoppas. Elin blev 8:a från en andra plats i starten och Sofia 23:a.

Söndagens heat för tjejerna var Marie ut bland dom sista efter att en startkrash bromsade henne. Tyvärr fick marie problem med kopplingen och fick bryta efter några varv. Elin var bra med i starten men som i lördagens heat så verkar inte kondisen hänga med då hon tappar mot ledningen och hon slutade 11. Sara Petterson blev 15 och hon nötte på hela heatet, Sofia 23:a

Tom söderström körde väldigt bra på den extremt gropiga banan, i tidskvalet blev han 19:e och i kvalificeringsheatet blev tom 22:a. Han hade tur som inte blev utesluten då han tappade bakdelen av sin ljuddämpare.

På söndagens warm up hade Tom Söderström en åttonde tid och det gav ju förväntningar för oss svenskar.

Första heatet var Tom 17:e i starten, efter tre varv varvade han som 13 med bra förare bakom sig som (Aigar leok,Tom Church mfl). Tom tog in på Billy Mackenzie och närmsta förare i mål var Aigar Leok. Tom gick i mål som elfte man, det är väl ett av de bästa resultaten en svensk förare gjort på flera år. Nu gäller det bara att Tom fixar heat två inom kort. Ken de Dycker är helt outstanding här idag han bara leker med resten av startfältet och defilerade i mål som segrare.

I Andra MX1 bröt Tom efter ca tre varv, vet ej varför men det kommer fram inom tid. Info från tom-mx.com: "Tom fick en ganska dålig start, varvade som 16:e. Ett tag låg han 9:a men då fick han stopp och när han försökte kicka igång biken igen så blev han nerkörd 2 ggr. Fick igång cykeln igen och jagade iväg, hade mycket bra varvtid men fick ett kast och hälsade på nere i sanden igen. Vid det läget var han redan varvad och tog beslutet att avbryta jagandet."

Det är helt otroligt vad fort De Dycker kör jämfört med övriga idag.

Text: Magnus, mxlager.se

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top