Svenskar körde supercross i danska Herning

Banlayout Herning

Både fredag och lördag denna helg har det körts supercross i danska Herning och ett antal svenskar var på plats och körde. Anmälda enligt startlistan var Tom Söderström, Toni Dahl, Andreas Hultman, Fredrik Johansson, Filip Thuresson och Anders Pettersson.

Några fullständiga resultat har jag inte fått tag i, men några svenskar har själva rapporterat från tävlingen. Tom Söderström krokade i sitt första heat ihop med den danska talangen Rasmus K. Jørgensen och hade sedan ingen möjlighet att köra upp sig i heatet. I sista chansen där fyra stycken gick vidar till final hamnade Söderström precis utanför på en 5:e plats och alltså ingen final under fredagen. På lördagen blev det inte mycket körning för Söderström, som med ett ömmande knä valde att stå över efter att ha försökt några varv.

Filip Thuresson körde bra under fredagen och vann sin kvartsfinal och var sedan trea i semifinalen. En crash i finalen förstörde tyvärr fortsatta toppresultat och Thuresson slutade på en 9:e plats. Även vägen mot final under lördagen gick bra för Thuresson, en 2:a plats i kvartsfinalen och en 5:e i semifinalen tog honom direkt till final som enda svensk. Tyvärr blev finalen inte heller denna dag riktigt som tänkt, efter en crash på grund av eget misstag slutade Thuresson även denna kväll på en 9:e plats.

Andreas Hultman tog sig på fredagen till final, men slutade där på en 10:e och sista plats.

Läs fullständiga rapporter från Tom Söderström och Filip Thuresson på deras respektive hemsidor
tom-mx.com
filipthuresson.com

Film från Herning

{youtube}AomRc-r_P5A{/youtube}

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top