Supercrossen på Ullevi är tillbaka

Andrew Short

Den 12 september kommer det återigen att köras supercross på Ullevi, då körs Duells International Supercross & Freestyle. Vi fångade upp promotorn Staffan Bergman för att ställa några frågor om arrangemanget.

Namn: Staffan Bergman
Titel: Promotor
Företag: Bergmans Trading
Antal anställda: 2 + frilans

Berätta lite om dig själv, vem är Staffan Bergman?
Jag har hållit på med motorsport hela livet och gjorde tidigt om min hobby till ett yrke. Har jobbat i 10 år med TV produktion inom motorsporten.

Autografer från supercross i Globen -92 Vilka tidigare event har ni tidigare anordnat?
Vi körde supercross i 10 år i Göteborg, 84- 92 på Ullevi och sedan flyttade vi till Skandinavium -93 på grund av ombyggnad av Ullevi. Vi körde även supercross i Globen i tre år, 90- 92.

Nu är det återigen dags för supercross på Ullevi med Duells Internatinal Supercross & Freestyle motocross, hur känns det?
Det känns mycket bra med hela arrangemanget och stödet från branschen. Att Duells går in som huvudsponsor var en stor kick för oss. Vi hoppas nu att motocrossfolket och övrig publik ställer upp och kommer. Intresset är så här långt bra och efter påsk kommer vi att börja med mer annonsering.

Ni har redan klart med en stor amerikans stjärna, Andrew Short, är det någon mer klar?
Vi kommer att ungefär var 14 dag, var tredje vecka att släppa nya förare. Ytterligare klara amerikanska förare är Jeff Northrop, Billy Payne, Jacob Marsack och Mike Horban.

Hur svårt är det egentligen att få hit namnkunniga förare, eller är det bara pengarna som styr?
De absolut bästa är dyra och svåra, men ingen omöjlighet. Vi kommer att släppa fler storförare i klass med Andrew Short framöver.

Har ni klart med några namn på svenska förare som kommer att köra?
Jonas Wing och Philip Thuresson som ställde upp och gjorde ett kanonjobb vid vår första pressträff kommers självklart att vara med.

Vilka svenskar kommer få chansen om de är intresserade, hur många platser finns det för dem?
Det förvånar mig att inte fler svenska förare har hört av sig och skickat in en anmälan. Vi tar ingen startavgift och det är öppet för vem som helst att komma in med en anmälan till mig. Vi har 48 platser allt som allt och fullständiga tilläggsregler för tävlingen kommer inom kort att presenteras.

Jag har för mig att när jag var och såg supercross på Ullevi som liten, så gick en del av banan upp på läktaren. Blir det något liknande även i år?
Vi har inga sådana planer inför supercrosstävlingen, däremot kommer vi senare att köra Stadion enduro på Ullevi och då kan det bli aktuellt med en bana som går upp på läktaren.

Vem kommer att designa banan?
Vi har inget klart namn ännu, men förhandlar med flera professionella banbyggare.

Hur kommer upplägget att vara för Freestyle delen, blir det tävling eller uppvisning?
Det är absolut ingen uppvisning, utan blir en ren freestyle tävling med kval och finaler. Freestyle tävlingen kommer att vara med i det ordinarie tidschemat och varvas med supercrosstävlingen.

Fredd Johansson Foto: fredrikjohansson.se Har ni några klara namn till det?
I stort sätt klara svenskar är Fredrik "Frog" Berggren och Fredrik ” Fredd ”Johansson. Vi kommer att släppa flera stora stjärnor framöver även här.

Hur ser framtiden ut för Bergman trading och motorsport, är det här en långsiktig satsning?
Vi hoppas att publiken är med oss och att vi kan fortsätta med den här satsningen i flera år framöver.

fredrikberggren.com
fredrikjohansson.se
andrewshort.com
jonaswing.se
yellowmagic.se
gotevent.se
ullevi.se/supercross

För att köpa biljetter, gå till ticnet.se  

/Tomas, mxstar crew 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top