Succé för team Honda Johansson

Nicklas Gustavsson vann E1 klassen

Äntligen har då årets premiärtävling avverkats i den prestigefyllda SEC-serien. För Teamets del blev det en enda stor medvind som avslutades under pompa och ståt på tävlingens prisutdelning. 

 

Nu är det i och för sig inte på tävlingsdagen, utan på förberedelserna man i regel vinner tävlingarna. Med ett bra testprogram med Metzeler/Pirellidäck och framförallt ett stort engagemang av Niklas på Mansson Racingsuspension och hos Akrapovics R&D division, har vi fått väldigt bra tekniska förutsättningar. Detta tillsammans med förarnas vinnarskallar bäddade för helgens framgångar. 

Vi har även passat på att utöka teamet med en ny ambitiös juniorförare som medhjälpare till "Jesse Grönplåt" när de andra mera etablerade förarna kommer med för mycket junior-gliringar. För första gången i teamets historia har vi nu tagit in en utländsk förare. Norska motocrossföraren John-Christian Seljord, som tidigare tagit mästerskapsmedaljer i både MX1 & MX2, kommer under året att sadla om till Enduro under Teamets vingar med höga ambitioner. Vi hälsar J-C hjärtligt välkommen in i gänget. 

Nu åter till helgens SEC-premiär. 

Redan under fredagens avslutande körningar på arrangörens välpreppade testbana märktes att förarna var väldigt laddade inför premiärtävlingen. Här passade jag även på att varva ur min egen CRF 450 ordentligt, men naturligtvis var jag tvungen att hålla igen lite av gaspåslagen för att inte knäcka våra förare mentalt inför tävlingen…. 

När tävlingen väl började, ja då kunde man mest gå runt och mysa av den härliga stämningen runt Teamet. Från första start, till målsnöret var det dock så mycket fjärilar i magen att man inte kunde fatta hur dom kunde få plats. Strålande solsken, 80cm snö och runt 5 minusgrader gjorde de yttre förhållandena till helt fantastiska för oss som åskådare. 

I E1 körde Niklas Gustafsson till och med bättre än vad vi kunde hoppats på. Han vann komfortabelt före KTM-duon Fritz Andersson och Fredrik Georgsson. Carl-Johan Bjerkert knep här 4:e platsen, och lyckades även knipa en sträckseger. 

Premiärtävlingen blev dock ett litet bakslag för Torbjörn Bäck i E2/E3, där han hade en av sina motigaste dagar på många år. Torbjörn hade dock mod och humör på topp, och kommenterade sin 18:e plats med att -Nu är vintern snart slut, då skall vi se på andra bullar! 

Största behållningen var ändå Teamets Juniorförare Jesse Westerlund. Det var en fröjd att se Jesse under dagen, lugn och harmonisk under serviceuppehållen, och 100% focus på specialsträckorna. Här sparades det minsann varken på gaspåslag eller snösprut och vi i publiken fick verkligen valuta för dagen av denne gasglade yngling.

Klass-segern i JSM, före KTM´s Fredrik Berg och Yamahas Gustaf Milling var underbart, men att som junior köra in på en 3:e plats totalt alla klasser, ja det är STORT! 

Jag vill även passa på att gratulera Andreas Hultman, som vann stora JSM-klassen på sin Honda CRF 450. 

Nu när premiärtävlingen är avgjord, suger vi på detta en stund. Sedan lägger vi den i högen med angenäma handlingar och siktar framåt till nästa deltävling, då skall vi vara ännu bättre förberedda! 

Missa inte förarnas rapporter, samt bilder från tävlingen som kommer upp löpande under veckan på Teamets hemsida.

Text: Joakim, Honda Racing Johansson mpe

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top