Största SM tävlingen någonsin

bmkuddevalla

Svenska Motorcykel och Snöskoterförbundet kan nu meddela att BMK Uddevalla den 30 september – 2 oktober 2011 arrangerar den största SM-tävling i motocross någonsin. Detta blir verklighet när säsongens avslutande deltävlingar i SM MX1, MX2, MX-Girls och Ungdoms-SM samarrangeras på Glimminge Motorstadion.

Diskussionerna har förts med MX sektionen sedan SM-arrangörsmötet den 14 november och efter mycket positiv respons från distrikt, bransch och aktiva var det ett enkelt beslut att fatta.

Jan-Eric Sällqvist, SVEMO Motocrossektion
– En samkörning av dessa båda arrangemang är ett stort, intressant och vågat steg i utvecklingen av Svenskt Motocross. För oss är BMK Uddevalla en lämplig klubb att axla denna uppgift.
Vi kommer att tillsammans med klubben utarbeta en ny tidsplan för arrangemanget. Grundtanken är att under de 2 inledande tävlingsdagarna genomföra kvalificering samt en A-final vardera för USM-klasserna 85cc och MX2. Övriga finaler planeras till söndagen.

Mikael Andersson, BMK Uddevalla
– Den här typen av arrangemang innebär en stor utmaning för klubben, något vi känner att vi klarar av efter många års erfarenhet av VM-arrangemang. USM-tävlingen kommer att inledas fredagen 30 september, då detta är en vanlig arbetsdag har det varit extra viktigt för oss att förankra detta med en stor grupp föräldrar/vårdnadshavare samt branschen. Där upplever man de positiva fördelarna större än eventuella nackdelar och med 9 månader att planera kommer detta inte skapa några problem.

Vice ordförande i BMK Uddevalla, Mikael Andersson ser med spänning fram emot tävlingen och svarar också gärna på eventuella frågor kring arrangemanget. micke@bmkuddevalla.se

SVEMO-kansli, Norrköping
10 december 2010

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top