Stockholmscrossen på Gotland

Mxstar.se är på plats på Gotland för den första deltävlingen i Stockholmscrossen efter sommaruppehållet. Stockholmscrossen kommer att köras under lördagen den 1 september och på söndag 2 september körs det en enskild tävling med prispengar i potten. Vi var på plats under fredagen för att kolla in banan för första gången och möttes av en harvad och väl preparerad bana. På grund av en del regn den senaste tiden var banan på vissa ställen väldigt hård, men på andra i synes perfekt skick. Banan är en ganska smal kuperad bana, med en del intressanta hopp, bland annat ett stort platåhopp och en utförstrappa ut från en av backarna. Då vi inte har varit här förut har vi inga referenser att gå efter, men vi har fått information att varvet nyligen är bytt. Under natten har det kommit en del regn, men vi ser fram emot dagens race.

Vi ska försöka att uppdatera denna artikel så mycket som möjligt under helgen. 

Uppdatering lördag:

08.50: För tillfället väntar vi på första träningen i C klass som börjar 09.00. Tyvärr så har det börjat regna efter en kanon fin morgon, det ser inte speciellt ljust ut på himlen heller.
10.40: Skitigt, skitigt, skitigt. Regnet fortsatte under träningen för C och B klassen och förhållande på banan var inte helt hundra. Nu har dock solen tittat fram igen och det lutar åt att det kommer bli en kanon bana och dag. C klassen har ca 30 startande och behöver därför inte köra några kval, i B klassen är det ca 60 startande och två stycken kval kommer att köras. Kl 11.00 drar det igång med första heatet för C klassen.
13.30 Kvalen och träning för klass A är nu avklarat och strax startar C klassen sin final (andra heat). Försöker lägga upp lite bilder från dagen i galleriet.

16.40: Så var dagen slut, vädret höll i sig och banan var helt kanon när finalerna drog igång. Helt överlägsen i B klassen var hemmaföraren Mats Johansson, följd av Johnny Bäckström och ytterligare en hemmaförare på tredje plats Törbjörn Engström. I A klassen var det ytterligare en gotlänning Mats Åkerström som körde hem båda heaten på ett övertygande sätt. Några fler bilder finns nu i galleriet, vi kommer även att senare uppdatera med bilder från ytterligare några kameror.

sc_gotland2

 

mxstar snedparkerad men fin på båten över.
Provkörning av banan under fredagen.
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top