Stockholmscrossen omgång 2, Åsätra MK

Igår var det dags för andra omgången i Stockholmscrossen, denna gång hos Åsätra MK i Åkersberga. Banan var riktigt välpreppad och fin och väl ute på de första träningarna insåg man hur mycket tid som lagts ned på bevattning de senaste dagarna, hade man inte vetat bättre skulle man kunna tro att ett riktigt regnoväder gått över banan. Detta var dock ett bra drag av arrangörerna och när kvalen drog igång var det klisterfäste i backen och inte ett dammkorn i luften. Banan höll sig även i ett mycket bra skick över hela dagen, lagom mycket gropar och lite damm på vissa ställen, en stor eloge till arrangörerna för banpreppning.

Samtliga kval löpte på utan problem eller konstigheter, i snabbåkarklassen A, tog Kalle Karlsson kommandot i första kvalet tätt följd av Robert Bergman och Robert Carlsson. Kval nr 2 tog Magnus Lindfors kommandot över och kunde enkelt köra mot vinst. I finalen var det återigen Kalle Karlsson som tog täten med Robert Carlsson och Robert Bergman i släptåg, på varv 9 satsade Bergman hårt och hoppade förbi Robert Carlsson och på varv 10 gjorde han samma sak med Kalle, på exakt samma ställe. Bergman alltså i mål som etta, tätt, tätt följd av Kalle och Carlsson.

Segrare i klass B, blev återigen Anders Svärdvik som snabbt ryckte åt sig en ledning han sedan bevakade in i mål.

I klass C, är det de så kallade gubbarna som åker fort, Peter Svensson vann en tät kamp tätt före J-E Oxelmark och Mats Larsson på en tredje plats.

En lång, lång dag hos Åsätra MK, men en mycket väl genomförd tävling utan några problem, tack för ett lyckat arrangemang.

 
 Johan Andersson
 Kalle Karlsson
 Matte Dennemo
 Matte Dennemo

 Fotograf: Peter von Dahn, Team Lepard Racing

Samtliga resultat från Åsätra MK
www.stockholmscrossen.org
Bilder från mx-foto.se

Tomas, mxstar Crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top