Stockholmscrossen Enköping

Kändes riktigt soft att åka till Enköping på race i lördags. Jag har inget med någon totalplacering att göra då jag redan missat och även kommer missa fler race i serien. Det gjorde att jag bara åkte dit med inställningen att ha kul, åka lite hoj och träffa folk.

Det regnade under natten och även på förmiddagen, men när vi skulle dra igång med träning halv två så hade det slutat regna och blev sedan riktigt fint väder på eftermiddagen. Banan var dock riktigt hal under samtliga heat vi körde, men i övrigt helt ok.

Stod långt ut till på yttern i båda mina starter, i den första pga att jag helt enkelt drog nr 40.  I den andra för att jag tappat ett kylarskydd och blev tvungen att haffa Martin Jansson som körde finalen innan och låna hans skydd. Det gjorde att jag fick välja sist även då istället för som sjua som jag skulle. Även om jag inte i något heat lyckades ta mig ur startsvängen på någon imponerande placering är jag riktigt nöjd med båda mina starter. Jag hade bra utsläppt och kunde vika av in mot mitten framför ett antal förare i båda heaten.

I heat 1 flöt det på riktigt bra och även om jag blev riktigt trött så kunde jag köra upp mig från en 15:e till en 7:e plats i mål. Skönt att jag kunde ge teamkollegan Marcus Norlén lite stallorder så att jag fick gå ut på ett sista varv och kunde köra om en gubbe till på sista varvet 🙂

I det andra heatet gick det istället lite åt andra hållet i början och jag dalade från en 13:e ned till 15:e, men kunde ta mig upp till en 12:e plats i mål.

Med en 7:e och en 12:e plats slutade jag för dagen på en total 9:e plats och blev med det även bästa seniorförare i tävlingen. Besviken på att jag blev så pass trött i båda heaten, men när det rullade på så kändes körningen bra. Är nöjd med att bli bästa senior.

/Tomas #325

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top