Spridda poäng för svenskarna i Holland

Idag drog Hollänska mästerskapet igång i Oss och några, men inte många svenskar var på plats och körde.

Till i år har tjejklassen fått flytta på sig och istället har man plockat in en 125cc klass tillsammans med MX1, MX2 och 85cc. Tjejerna har kvar sitt mästerskap, men nu tillsammans med MX3 och även de körde idag, men på Lochem.

I den nya 125cc klassen, blev det en poäng för  William Andersson i och med en 20:e placering i det första heatet. I det andra heatet så blev det en 32:a plats för Andersson.

I tyngsta klassen MX1 var det Hollandsbekantingen Kim Lindström som skulle försvara Sveriges färger. Det gick dock inte riktigt som han tänkt sig. I det första heatet bröt Kim med kramp i armarna efter 12 varv, då han låg på en 25:e plats. I det andra heatet låg Kim runt 10:e plats när han fick problem med framhjulet, men kunde ta sig i mål på en 15:e plats.

Kalle Olsson som var ensam svensk i MX2 klassen bröt det första heatet redan på det 4:e varvet. I det andra heatet körde han in på en 27:e plats, men med varvtider som borde kunnat gett honom några placeringar bättre resultat.

I 85cc klassen så kvalade varken Christian Simonsson eller Emil Boberg in direkt, men fick via reservplatser vara med och köra. I det första heatet körde Boberg in på en 23:e plats och Simonsson på en 28:e. I det andra heatet kom Boberg aldrig till start och Simonsson slutde på en 34:e plats.

Fullständiga resultat på mylaps.com

{youtube}Zj7Gy_16XE8{/youtube}

{youtube}7xxElfobUpE{/youtube}

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top