Snö, snö, snöspår!

Bestämde mig sent för att köra Luciaracet i Haninge förra helgen. Det blev en riktigt snöspårstävling med 2h och 6 min körtid, så jag har varit duktigt slut i kroppen i hela veckan. Lite slarv med förberedelserna gjorde att jag inte kört en meter med dubbdäck sen GGN och inte heller hunnit snöspårskitta stövlar. Det var rätt så bökigt och jävligt, men jag körde tillslut in på en 7:e plats i bredd klassen så det var inte helt katastrof.

I helgen har det blivit körning både lördag och söndag och det har varit riktigt kul. I lördags norr om Uppsala och där var det riktigt mycket snö bitvis och idag söndag på ett riktigt fint spår utanför Arlanda.

Tyvärr har jag åkt på något som folk verkar kalla för Knarr i handleden. Det verkar vara en inflamation som har gjort att handleden har svullnat upp och gör rejält ont. Fick det efter ett skidpass i torsdags och helgens körning verkar inte ha gjort det hela direkt bättre. Som tur är har jag hittat botemedlet på problemet. 

“Knarr” är en sjukdom, som sätter sig i handlederna. Det “knarrar” i dem då man rör handen och handleden.

Man botar den genom att lägga handleden på tröskeln till ett hus som är flyttat tre gånger och med en yxa hugga på ömse sidor om handleden och läsa: “Jag hugger ur led i ved. Vad hugger jag för?” “För knarren”, svarar den angripne.
Torps Hembygdsförenings Folkminnesuppteckningar, nr. 43, gjorda i början av 1930-talet. Sjukdom och botande.

Ur Nordiska museets arkiv

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top