Ett wildcard klart, äntligen!

I helgen var det återigen dags för Sverigecup, den fjärde i ordningen och denna gång hos Skutskärs MS. Med andra ord får man väl säga att det var nästan hemmabana för min del, endast 9 mil från Uppsala. Som vanligt drog jag iväg med min ständiga Sverigecup partner Mackan för att mysa en helg och köra lite hoj.

Lördagen var helt perfekt vädermässigt och banan var grymt välpreppad, så det var riktigt kul. Det började bra för mig med en 4:e tid på första träningen. Sen tappade jag lite till tidsträningen, men fick i alla fall till en 9:e tid. När det sedan var dags för kvalheat så spann jag lite på plattan men fick med mig bra fart på startrakan. Bromsade lite tidigt men kunde tack vara det smita väldigt tätt på innern och var ut som fyra ur första kurvan. Tog mig sedan ganska snabbt upp på andra plats och tyckte jag hade hyffsat koll på han som ledde. Gjorde sedan några småmissar och tappade lite, men på samma varv bromsade ledaren sedan stopp och jag kunde smita förbi upp i ledning. Kunde sedan kontrollera heatet och rullade i mål som vinnare, jäkligt kul.

På lördag kväll började det sedan regna och istället för att någon gång sluta vilket det brukar göra, så regnade det rejält hela natten och fortsatte även att komma en del regn under hela söndagen. Från att ha varit en perfekt prepparerad bana blev det med andra ord katastrof. På söndagens träning fick jag inget att stämma och avslutade även med en hyffsad crash som lämnade mig med krökta styrbultar. Hade 16:e tid på denna träninge, vilket inte kändes så värst skräckinjagande.

Starten i första heatet var liknande den i kvalet, var lite het och spann lite grann på plattan, men tack vara bra startspår på innern kunde jag vika in tidigt och var återigen ut på en fjärde plats. Låg några varv på fjärde plats tätt efter tvåan och trean. När sedan kille på andra plats crashade i en kurva och trean fick bromsa lyckades jag runda dem båda och gå upp på en andra plats. Härifrån blev det en lite lugnare resa, Joakim Wicksell hade ryckt i ledning och jag fick snabbt en lucka nedåt och kunde köra i mål på en andra plats.

I andra heatet var jag bättre av plattan men krokade istället ihop med en kille mitt på rakan vilket gjorde att starkurvan blev lik de andra starterna. Lyckades vika tajt på innern och var återigen ut topp fem. Körde sedan upp mig och var tillslut återigen på en andra plats och återigen bakom Joakim Wicksell som fått en lucka i ledning. Däremot hade jag hela heatet en förare precis i ryggen och när jag missade i målhoppet var han till och med förbi ett kort tag, men jag lyckades ta tillbaka andra plats direkt i nästa kurva. Psykologiskt viktigt då det bara var två varv kvar och hans krafter tog nog slut och jag kunde köra ganska tryggt de sista varven och i mål som tvåa.

Grym dag där jag även blev tvåa totalt och körde till mig säsongens första wildcard till SM i motocross. Planen är just nu att utnyttja mitt wildcard i årets sista SM deltävling i Västerås.

Tack alla som kom och tittade idag, trots riktigt kasst väder. Det gör otroligt mycket att ha er på plats och hejar fram mig i heaten.

Melvin, jag och mamma Ingrid


Jag och systerson Melvin på väg ut till start i andra heatet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top