SM nästa!

Vi börjar väl med det roligaste, dagens topp 4:a placering totalt innebär såklart att jag får chansen att via ett Wildcard kvala i SM. Gryyyymt kul, skulle ljuga rätt rejält om jag sa att jag inte var nöjd.

Vi fortsätter väl med lite heatrapporter, två katastrofala starter, runt 21:a i den första och så illa som runt 27:a i den andra. Så får det ju egenligen inte vara, men eftersom körning sen fungerade bra, så gick det ju ändå som sagt.

 I heat ett så flöt den på rätt så bra och jag körde mig sakta men säkert upp i fältet och slutade till slut på en 9:e plats, vilket jag var nöjd med. En rolig sak i det hela, eller kalla det kanske miss. När jag precis rullade ut på startgrinden kom jag på att jag inte kollat däcktrycket efter jag krängt däck dagen innan och jag visste att jag tryckt i mycket luft för att trycka ut däcket. Skickade Hjerpe med stora löpsteg, men han hann inte fram innan starten gick. En spritt nytt däck som var rätt så slitet efter målgång indikerade att däcktrycket nog var lite väl högt. Mycket riktigt körde jag på runt 2 kilos tryck hela heatet. Tur att man är rätt okänslig av sig 🙂

En väldigt kort uppladdning inför heat 2 då de slog ihop uppsamlingsheat för MX1 och MX2. Polera på hjälm, glasögon och lite vatten var det som hanns med. Som sagt dålig start igen, men sen var det bara att hålla ner det ordentligt och det gick vägen. Lite crasher på första varvet tog mig upp några placeringar, bra flyt i åkningen och jag tog mig hyffsat snabb förbi de förare jag kom ikapp. Att sedan 4:an och 5:an krokade ihop var ingen nackdel och i mål var jag som sagt 4:a.

En riktigt skön känsla när Hjerpe kom med resultat för totalen och det visade sig att jag var 4:a även totalt. Så nu sitter jag här med en röd fin lapp som det står Wildcard på!

Som vanligt EXTRA SUPER SPECIAL tack till mitt fantastiska crew Mackan jansson och Henrik Hjerpe.

 För övrigt drog jag in 400 dollars i prispengar också, som visade sig vara 500 när jag väl öppnade kuvertet, sweet 🙂 Synd om den som fick en lapp mindre, han får väl höra av sig om han läser detta.

 

/Tomas 325

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top