SM går fortare än Sverigecupen

sm_eksjo_tomas

Så var det då dags att hoppa ur långkalsongerna från Sverigecuptävlingen i Piteå och istället sätta på sig stålmannen dräkten för att försöka kvala in i SM.

Jag bestämde mig sent för att åka ned till Eksjö och köra SM i helgen. Det stora frågetecknet var handen jag slog i uppe i Piteå men svullnaden lättade i slutet av veckan och då åkte jag ned

Det korta analysen är att jag inte alls hängde med och körde faktiskt riktigt, riktigt dåligt. Sen att jag trots detta kom på en 20:e plats i kvalheatet och med andra ord inte var allt för långt ifrån den 18:e och sista platsen direkt till final kändes lite kul. Jag kände mig trött hela lördagen och jag kan bara gissa att det delvis var en kombination av värktabletter för handen och nervositet.

Eftersom jag aldrig tidigare kört på banan gick första träningen åt att mest lära sig hitta runt. Sen följde ett tidskval och då blev det lite mer allvar. Är man bland de långsammare ute på banan så vill de flesta bara förbi och fram när de är ute på snabba varv och då blir det inte lätt att själv få till något. Gjorde två skitvurpor och förstörde två försök och fick egentligen inte till något som kan kallas ett riktigt försök. Snabbast tid på mitt 7:e och sista varv, men klart långsammast i min grupp.

Stressade till det även i kvalheatet och spann på plattan, så det blev ingen holeshot award till mig. Sen rullade kvalheatet på rätt ok. Körde inte bra men inte heller så dåligt som under övriga pass. Hade 19:e platsen bara 4 sekunder bort, men sedan ytterligare 26 sekunder upp till 18:e plats.

Det går fort i SM och jag vet såklart mina begränsningar. Trots detta så tror jag att jag kan vara med i en final och i Västerås ska jag göra bra mycket bättre ifrån mig. Det får räknas som ett hemma SM för mig och då ska jag åtminstone se till att leverera maximalt av vad jag kan, så får vi se hur långt det räcker.

Fullständiga resultat på mx-results.com

Foto: Niklas Svensson, motocrossinaction.com

sm_eksjo_tomas2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top