SM final i Fiddy/Mini MX hos MX Indoor

Robert Persson, SM Guld Midsize

Det var 34 stycken förare som hade sökt sig till MX Indoor i Vallentuna lördagen den 9:e oktober för den avslutande SM finalen i Fiddy eller Mini MX som sporten också kallas. Banan var i kanontrim och årets bandesign passade riktigt bra för MMX hojar.

Robert Persson, tävlande för DBR Racing kom till tävlingen som totalledare i den största klassen midsize, jagad i tabellen av den regerande svenska mästaren Anders Persson och utmanaren Johnny Huvell. Men för att någon av de två sistnämnda skulle kunna knipa titeln framför näsan på Robert skulle det krävas att han bröt minst ett av de två finalheaten och därmed “nollade”, fick noll poäng i det heatet.

Anders Persson har varit SM ledare under i stort sett hela säsongen men tappade totalledningen senast under SM tävlingen i Hallsberg där han tvingades bryta efter motorbekymmer. Han gjorde det han kunde och vann tävlingen i MX-Indoor i överlägsen stil med seger i de båda finalheaten men för dagen hjälpte det föga när “Robban” körde igenom tävlingen säkert och kontrollerat, slutade totalfyra och med det säkrade SM titeln. Anders Persson tog silverplatsen och Johnny Huvell som slutade fyra i tävlingen knep bronspengen.

I den mindre klassen fiddy var det i praktiken redan avgjort före tävlingen vem som skulle bli svensk mästare men genom att Kennie Lagemyr från Hallsberg vann det första finalheatet var det även i teorin klart att han tog hem guldet. Med en andraplats i det sista finalheatet slutade det med en andraplats för dagen. Vann gjorde unge Victor Forsberg från Gestrike-Hammarby efter att ha imponerat med sin körning.

Stort grattis säger vi även till Marie Godlund, även hon från Hallsberg, som stod som segrare i tjejklassen både
under tävlingsdagen och i totala SM tabellen.

För egen del så är det andra tävlingssäsongen på fiddy. Jag och min bror reser land och rike runt för att köra dessa tävlingar tävlandes i Midsize klassen. Utan att ha något med toppstriden att göra blev resultat för mig personligen en godkänd 18:e plats medans min bror Totte körde in på en 12:e plats. Jag landade i den totala tabellen på en 22:a plats medans min bror gjorde en lysande säsong och slutade 10:a.

Nu är tävlingssäsongen över för denna säsong och vi tackar alla årets arrangörer som gjort ett kanonjobb under samtliga tävlingar. Nu ser vi fram emot förhoppningsvis snäll vinter innan det är dags att dra igång säsongen 2011.

Till nästa säsong hoppas vi på att fler vågar testa på fiddyn, sluter upp till tävlingar och får känna på den goda gemenskapen som gör sporten så rolig.