SM deltävling två i motocross

Johan Carlsson delade första platsen med Mats Nilsson

Tibro gästades i helgen av närmare 200 st motocrossförare som skulle göra sitt bästa för att kvala in och vara med och köra finaler i årets andra SM deltävling. Mycket publik på plats fick vara med om riktigt varmt och soligt väder och kanon racing.

Sandra Adriansson var för dagen steget före sin värsta rival och Sveriges snabbaste tjej de senaste åren, Elin Mann. Adriansson tog hem de båda heaten följd av Mann och på tredje plats Sofia Sjöberg.

Sandra Adriansson slog värsta konkurrenten i båda heaten
I MX2 klassen var det återigen Filip Thuresson som inledde med att visa de andra hur man ska göra. I det första heatet vann han före Tom Söderström och Jonatan Dahlgren. Det andra heatet hade även det kunnat gå helt Thuressons väg om inte en norrman vid namn Fredrik Aulisheter velat annat. Thuresson fick se sig slagen med 1 sekund och denna gång med Yellow Magic team kollegan Fredrik Karlsson på tredje plats. Totalt för dagen, Filip Thuersson, Tom Söderström och Rickard Sandberg.

Dagens absolut största underhållning var nog första heatet i MX1 klassen, mellan första och fjärde plats skilde endast 4 sekunder och Johan Carlsson vann heatet före Kim Lindström med 0,2 sekunders marginal. Tätt därefter följde sedan Magnus Lindfors och Mats Nilsson. Det andra heatet var inte mycket sämre Kul att se att Jonas Wing är tillbaka ordentligt efter sina skadoroch här var det återigen Sveriges starke man inom crossen Mats Nilsson som tog hem segern via en tuff fight med Johan Carlsson, som gick omkull på sista varvet och slutade fyra. På andra plats följde tätt Jonas Edberg och med Kim Lindström på tredje plats. Totalt var det lika jämnt med Mats Nilsson som etta, på samma poäng som Johan Carlsson och på tredje plats Kim Lindström, endast en poäng efter.

Samtliga resultat från söndagen har ni HÄR
Massor utav bilder finns i galleriet under menyn media-bilder, bilder fotade av rockStar  


maxnyberg.com

johancarlsson.com
yellowmagic.se
jonaswing.se
elinmann.se

/Tomas, mxstar crew 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top