SM avslutning i Tomelilla

Så var det dags att avsluta den svenska elitcross säsongen och detta år stod Tomelilla som värd för årets sista SM deltävling i motocross. Som alla kanske har märkt har hösten kommit till Sverige och med det även det lite mer oberäkneliga vädret. Tomelilla fick verkligen känna av detta och det vräkte ner på fredagen, dagen innan race och det regnade även under finaldagen på lördagen.

Det skulle koras tre stycken svenska mästare under denna dag och tre stora cross stjärnor blev det. Ingen av ledarna av SM var inför finalen helt klara mästare, men ett ganska bra utgångsläge hade Elin Mann som hade en 43 poängs ledning över Sandra Adriansson. Hon gjorde inte heller sig själv eller någon annan besviken utan med för dagen två andra placeringar tog hon hem gulden före Sandra Adriansson och Jessica Jönsson på tredje plats. 

I MX2 fanns det rent teoretiskt fyra stycken personer som kunde kamma hem guldet, men Rickard Sandberg på fjärde plats hade en svår uppgift redan innan dagen började och när han även gjorde en rejäl krasch i början av tidsträningen var dagen slut för Rickard. De andra tre som slogs om guldet var Andreas Hultman 188p, Mats Nilsson 181p och Fredrik Karlsson 169p. När Hultman hade problem i det första heatet och endast blev nia, började Mats Nilsson få ytterligare guld vittring och han gjorde precis vad som behövdes av honom och kom i mål på tredje plats i sista heatet precis före Hultman och kunde i och med det ta hem guldet med 1 poäng. Fredrik Karlsson gjorde en stabil insats och tog hem bronset i SM. 

MX1 klassen blev även det en jämn upplevelse och jagande Tommy Engwall 157p och Jonas Edberg 148p slutade till slut på samma poäng i tabellen. Men det var Kalle Karlsson som höll ordning på nerverna och kunde efter trygg körning ta hem sitt tredje SM guld. 

Grattis Johan Carlsson – vilken comback, totalvinnare i MX2
Grattis Jonas Algotsson – första heatsegern i MX1 SM
Grattis Kim Lindström – totalsegern MX1 i årets SM final

Samtliga resultat på mx-results.com  

Bilder mx-results.com 1 , 2 , 3
Bilder från bsfoto.se  (stort tack för bilden på Elin Mann)

http://www.kallekarlsson.se/
http://www.rickardsandberg.se/
http://www.jonasalgotsson.com/
http://www.elinmann.se/
http://www.johancarlsson.com/
http://www.sverigecross.com/mats/
http://www.robertcarlsson.se/  

tomelilla1
tomelilla2
tomelilla3


/Tomas, mxstar crew 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top