Serien för Sebastian Lorenz i helgen

sebastianlorenz_finspang8

I helgen körde jag serien i Åsätra och Strägnäs för min klubb Åbågen MCK.

Jag börjar skolan nu på måndag och då jag och pappa har kommit överens om att ha 450F i skolan tänkte vi att jag kan testa att tävla på den i helgen. Kul grej då jag inte alls har kört nå 450 i sommar. Åkte till Åsätra redan på fredagen och det regnade hela natten innan race, visade sig bli ett riktigt mud race. Tyckte det var riktigt svårt med 450 i leran då det var riktigt halt.

Första heatet blev jag nerskvätt i starten så jag inte såg nånting och gick omkull vid sidan av banan. Åkte då in och bytte glasögon och försökte sedan köra på, men det var riktigt svårt då hojen blev riktigt tung med all lera. Rulla in på en 16:e plats.

Andra heatet var jag 4:a i starten och efter några varv var jag uppe på en 2:a plats med Kalle Karlsson framför, då jag tråkigt nog får punka. Rullar runt de varv som är kvar och hamnar på en 6:e plats.

Söndag och det var nu race i Strägnäs. Det såg mycket lovande ut då vädret var klockrent och banan torkade upp. Det blev riktigt fint underlag.

Första heatet var jag runt 4-5:a i starten, men var redan efter några kurvor på en 2:a plats, tätt bakom Kalle Karlsson. Jag gör en attack redan första varvet och tar mig förbi. Hade ledningen i 4:a varv då jag tillslut inte klarar att hålla kalle bakom. Försöker hänga på och slutar i mål 5 sekunder bakom.

Andra heatet fick jag riktigt mycket res i starten, så jag fick släppa av gasen så var runt 8:a. Jobbade mig ganska snabbt upp till en 3:e plats. Jag ladda på rejält de första varven och banan var nu väldigt gropig. Fjädringen slog igenom flera gånger i groparna och kändes orolig. Tyckte det var lite läskigt och våga inte hålla samma fart hela heatet, så det vart en 3:e plats in i mål. Mycket riktigt hade det gått fort de första varven då jag satte bästa varvtiden av alla under hela dagen.

Ska nu fixa till fjädringen hos Kumlin Suspension då jag körde med original fjädring. Sen så ska det nog vara lättare att ha kontrollen över 450:in.

Måste säga att det gick mycket bättre än förväntat i helgen, 450F 2012?

Länk: sebastianlorenz.se

Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top