Sebastian Lorenz totalvinnare av Myggjakten 2011

sebastianlorenz_myggjakten_vinnare

Yamahaföraren Sebastian Lorenz som kör för Team mxstar.se slog i veckan till och vann Myggjakten i MX2 klassen.

Myggjakten körs på tre olika orter (Krokom, Sveg, Njurunda) över en vecka, med två tävlingsdagar per ort. I MX2 klasen var det ca 50 startande och Lorenz vann totalt med hjälp av tre stycken heatvinster, två andra platser och en nionde plats.

Sebastians egna rapport

Då var man på väg hem ifrån Njurunda där den sista deltävlingen av Myggjakten gick. Alltid lika tråkigt att åka ifrån cross. Det har varit en riktigt rolig vecka med många tuffa race.

Första banan var Sveg, den sandigaste banan av de tre banor som myggjakten körs på. Första finalen vart jag 2:a bakom norrmannen Kim Jarva. Andra finalen får jag kast på en raksträcka som går över till en krasch. Klarar mig bra och kom i mål som 9:a. Vart då med en 2:a och 9:e plats 5:a totalt.

Nästa race gick i Krokom, som är en backig grusbana. I Kvalet hade jag en riktigt go fight med Robin Jonsson, han tog hem kvalsegern och jag 2:a. I första finalheatet placerade jag mig på ytterligare en 2:a plats bakom norsken. Andra finalen tog jag starten och drog så mycket jag kunde, hade en 14 sekunders lucka som bäst, det blev cupens första heatseger. Med en 2:a plats och 1:a plats vann jag i Krokom totalt.

Njurunda och finaldagarna och jag låg 2:a i totalen inför de sista finalerna. Kvaldagen öste det ner regn som gjorde banan riktigt lerig. Men det drabbade inte mig då jag vann kvalet med över en minut. Första finalen tog jag ledningen snabbt och fick en lucka på drygt 15 sek, då jag gör ett misstag och går omkull. Som tur var hann ingen om mig och jag vann heatet. Andra heatet hade jag fight om ledningen de första varven, sedan fick jag en liten lucka och vann även det sista heatet. Detta fick mig att bli totalsegrare i Myggjakten 2011.

Tack till: Yamaha Motor Scandinavia, Yamaha Store Västerås, PSE Parts, Bridgestone, Yamalube, Kumlin Suspension.

Länk: myggjakten.nu

Foto: Julia Lorenz och Sam Ryding

sebastianlorenz_myggjakten_pallen

sebastianlorenz_myggjakten_pose

sebastianlorenz_myggjakten_njurunda

sebastianlorenz_myggjakten_njurunda2

sebastianlorenz_myggjakten_njurunda3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top