Sebastian Lorenz åtta i JSM

Sebastian Lorenz, SM i Tibro

JSM avgjordes i helgen hos Umeå AK och Sebastian Lorenz körde till sig en total 8:e plats.

Sebastians rapport

Umeå hade verkligen lyckats med att preppa banan till tävlingen. Var riktigt kul bansträckning och hoppsektioner. Under tidsträningen flöt det på hyffsat bra, men var inte riktigt nöjd med min tid. I kvalet var jag topp 10 i starten och höll ungefär samma placering till mål och slutade på en 8:e plats.

Söndag och final dag.

Heat 1: Är hyffsat bra med från grind och gör en bra första sväng då jag är runt 7:a. Kämpa på hela heatet och jag slutade på en 8:e plats.

Heat 2: Är bra med från grinden igen och gör en ännu bättre första sväng. Ligger 5:a efter 2 kurvor och lyckas hoppa om en kille första varvet och andra varvet passerar jag en till. Körningen gick riktigt bra och jag låg nu tätt i häl på 2:an. Ligger 3:a c:a 5-6 varv, men börjar tappa tempot och får riktig magknip. Diffar mitt bästa varv mot sämsta med hela 10 sekunder. Jag kan bli trött ibland, men 10 sekunder? Vet inte om det beror på att jag spände mig för mycket eller närvositet. Det här är något jag måste jobba på i sommar. Rullade in i mål på en 7:e plats.

Det känns dumt att klaga på en 8:e och 7:e plats, för det är inte dåligt och det är bland mitt bästa resultat. Men när jag känner att jag kan så mycket mer så blir man besviken. Längtar redan tills nästa race.

Samtliga resultat på mx-results.com

Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top