Ronnie Andersson inför säsong 2009

Träning Arlanda

Uppsalaföraren Ronnie Andersson intervjuade vi inför säsong 2007, men efter det har det hänt en del och vi vill gärna veta vad som är på gång. Ronnie har även lanserat sin nya sida ronniemx.se, som vi på mxstar.se för övrigt får anse oss vara lite skyldiga till. Sidan har bara varit uppe i någon månad, men är väl uppdaterad med artiklar och bilder. Nedan följer en intervju med Ronnie inför säsong 2009.

Tjena Ronnie, hur är läget?
Hej bara fint,full fart.
 
Vad gör du om dagarna nu för tiden?
Jag kör lastbil åt pappa i familjeåkeriet och sedan tränar jag en hel del,kör mkt hoj i skogen hemma på gården efter jobbet och vissa dar e jag ledig så då blir hoj och löpning. 
 
Förra säsongen SM i MX2 på en Yamaha, hur var det?
De får nog bli en säsong att bara glömma men ändå lära sig av.Jag hade laddat hårt under vintern med träning i Spanien och Holland. Var väldigt fokuserat och jag tror det blev mitt fall lite grann.Har otroligt stora krav på mig själv så efter misslyckandet i sm premiären i eksjö där vi i teamet gjorde en tabbe som man inte törs nämna här så gick luften ur mig och sedan stämde åkning inge vidare. Tappade motivationen och glädjen i åkningen så jag valde att stå över dom sista sm för att bara träna o tävla på hemmaplan ett tag. Men en sak som inte gick att skylla på var mina hojar.hade 2 väldigt fina hojar som var preppade helt efter min önskemål och som jag trivdes bra på.
 
Nya tag säsong 2009 och denna gång i MX1 klassen på en Kawasaki?
Ja den här säsongen har jag lagt upp all förberedelse lite annorlunda och det känns toppen,istället för att vara i spanien har jag kört en hel del enduro, åkt mkt hoj hemma och bara haft kul.Har kört in mig bra på 450 och tror den passar min åkning bra. Jag försöker även med det mentala att tänka rätt och ta allt me ro istället för att bli frusterad,tror att det kommer att hjälpa mig framåt. Jag kommer börja med själva crossåkning nu till helgen då jag beger mig mot kristianstad för köra hårda crosspass. Första veckan i april åker jag,min kompis & mek Rikard och min manager Sebastian till belgien för få upp pulsen ytterligare.
 
Varför bytte du klass från MX2 till MX1?
Helt enkelt för att få en nytändning och tror den åkningen kan passa mig bra.

Vad kommer du köra för övriga tävlingar utöver SM?
Mitt största fokus kommer att ligga på elitserien med järva mk och sm men jag kommer att försöka åka så många stockholmscross som möjligt också för de e en riktigt bra tävling.Kommer också att åka myggjakten i juli och sedan avsluta året med GGN.
 
Östra Open EnduroDu körde ett antal endurotävlingar i Östra Open Enduro i vinter, hur var det?
Haha både upp ner.jäkligt kul ibland och lika jävligt ibland.Men hur som helst otroligt bra träning och jag e nöjd att jag körde dom. Nu har jag t.o.m en egen slinga hemma så man kanske  snart börjar gilla skogen(lite)
 
Hur ser den fortsatta uppladdningen ut inför de första tävlingarna för säsongen?
De kommer rulla på med mkt löpning och att få många timmars tid på hojen.

Du har slagit till med en fantastiskt snygg hemsida också?
Ja jag fick hjälp av proffs så då kan ju resultat inte bli annat än bra. Jag är jätte nöjd med sidan och tycker de e kul att kunna berätta för alla hur det går för mig.Jag kommer att försöka vara snabb med uppdateringar och bilder så den blir intressant.Besök mig gärna på ronniemx.se och skriv nått fint i gästboken.
 
Kul att du uppdaterar så mycket, alltid roligt att läsa vad som händer, det får du lova att hålla uppe hela säsongen?
Ska göra mitt yttersta.

Träning ArlandaNågot övrigt kul du vill informera våra besökare om, skandaler, skvaller, reklam, ordet är fritt?
Jag vill gärna passa på att tacka alla som stödjer mig.Framförallt familjen och släkten som ställer upp. Min kompis Rikard som alltid ställer upp. Min kusin och manager Sebastian som styr upp allt och ser till att delar kommer hem och att jag har bra outfit. Extra tack till pappa som e guld värd.
 
PSEPARTS, Thord Andersson Åkeri, Engströms husvagnsservice och Uppsalagummiverkstad.

Foto: Peter von Dahn och ronniemx.se

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top