Robert Bergman klar för KTM

Östra Open Enduro Botkyrka

Javisst Robert Bergman sadlar om från Suzuki till KTM, från motocross till enduro och från stor till liten hoj. Han går från ett stort team i motocross Team Makita Suzuki Yellow Magic till KTM Racing Scandinavias officiella enduroteam.

Trots att nyheten rör en förare i min egna region lyckades jag inte vara först med nyheten, lite irriterande. Robert skyller att han inte hört av sig på jobb och träning, vilket på sätt och vis låter som en vettig förklaring. Själv skyller jag på att jag slarvat bort Roberts mobilnummer, skönt med bortförklaringar. Racelife.se rapporterade nyheten här och jag följer upp med några frågor till Robert nedan.

Nu är det KTM och enduro som gäller, hur ser din deal ut med KTM Scandinavia?
Enduro SM i första hand och sedan cross SM när det inte krockar. Jag kommer att ha direkt hjälp från KTM, samma deal som övriga enduroförare i KTM Racing Scandinavia. Karlströms motor är även med och alla grejer kommer att gå genom dem. Det ska bli roligt med lite annat.

Du kommer att satsa mer på enduro än motocross, varför det?
Jag har alltid tyckt om att köra enduro och som det ser ut nu är det en lättare väg att gå för att komma ut i Europa och köra, svårare att få hjälp utomlands inom motocross.Blir eventuellt någon EM deltävling under säsongen, när eller vlika är inte klart.

Du kommer att köra JSM1 klassen i enduro och det på en 2-takts 125cc?
Har kört 250 2-takt hela vintern och tycker det är roligt att köra 2-takt, har inte tidigare kört det sedan 85cc tiden. Anledningen att det blir 125cc är för att jag är för ung för att få körkort för stor hoj. Har ännu inte körkort för den lilla hojen heller, men kommer att köra upp så fort det går i början av april. Första SM deltävling i Östersund får man köra utan körkort men till andra deltävlingen 8 maj måste jag ha klarat kortet.

Du kliver även ner till MX2 klassen i de motocross SM som inte krockar med enduro SM, är det ett eget val att byta klass?
Jag har pratat om att det skulle vara kul att testa 250 4-takt och MX2 klassen igen, om inte det fungerar så kliver jag kanske upp till MX1.

Du avbröt din satsning med Team Makita Suzuki och SM i MX1 klassen förra säsongen, vad berodde detta på?
Under hösten 2008 i oktober bröt jag höften och då blev det ingen körning på vintern det året och sedan på våren gick det inte så bra, kom inte igång. Skulle kört SM i Linköping men sen bröt jag nyckelbenet och blev borta hela sommaren. Kom tillbaka till SM i Västerås, där jag tog min hittills bästa SM placering med en 8:e plats i det andra heatet.

Robert som vunnit samtliga deltävlingar utom en i juniorklassen i Östra Open Enduro kommer att ladda upp inför första SM deltävlingen i Östersund 28 februari genom att köra Östra deltävlingen hos Åsätra MK i helgen.

Foto: Henrik Hjerpe
Länk: www.endurosm.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top