Resultat från MX3 VM och MX2 EM, UPPDATERAD

Sebastien Pourcel dominerade i MX3 VM

Som vanligt svårt att få tag på resultat, men nu finns det från samtliga klasser.

MX2 EM
Johan Carlsson var snabbast på träningen i MX2 EM, men i det första heatet crashade han först och blev senare i racet påkörd och tvingades bryta. I det andra heatet gick det bättre och Johan slutade på en 10:e plats. Jonathan Dahlgren tog via en 19:e plats i det första heatet 2 EM poäng, men fick inte med sig några poäng i det andra från sin 28:e plats. Mats Åkerblom gjorde som Dahlgren i det andra heatet och tog 2 poäng via en 19:e plats, men var bara 33:a i det första. Tom Söderström var 25:a i det första heatet, men slog olyckligt i sin skadade fot igen i det andra och tvingades bryta. Alex Eiksson 24:a och 29:a, Marcus Ericsson bröt första och 35:a i andra.

MX3 VM
I MX3 VM var det Björn Andersson som lyckades bäst via en 17:e plats i det andra heatet, i det första var han strax utanför poängplats på en 23:e plats. Jonas Bodin körde in på en 29:e och 23:e  plats, Rasmus Sjöberg kom på en 27:e och 29:e plats.

Fullständiga resultat från VM och EM finns på motocrossmx1.com.  

MX1 och MX2 VM har uppehåll denna helg, men vår svenska MX2 VM förare
Mackan Norlén kör istället brittiska mästerskapet och det med bra
resultat. I det första heatet kom Mackan på en fin 7:e plats. Mackan 4:a i det andra heatet och i och med det 6:a totalt. Fullständiga resultat från England på mylaps.com.

 

Hjälmkamera från Castelnau de Levis
{seyretpic id=56 align=center}
 
/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top