Resultat från lag VM

Lag VM är över och 80 000 tusen åskådare på plats i Budds Creek USA har återigen fått bevittna fantastisk racing av de bästa motocrossförarna i världen.

Vi rapporterar från lag VM i USA, men för de som ännu inte vill veta resultat läs ej fortsättningen på denna artikel. För närvarande är 2 av 3 heat körde i USA, MX1-MX2, MX2-Open och det tredje heatet MX1-Open pågår som bäst just nu.

Ryan Villopoto för Team USA dominerade stort sina heat i
årets des Nation, han tog hem de två första heaten MX1-MX2 och MX2-Open med
stor marginal. Ricky Charmichael, The G.O.A.T (Greatest Of All Time)
förväntades plocka hem två heatsegrar enkelt, men efter en startcrash i det
första heatet grusades dessa tankar. Charmichael gjorde dock en imponerande
uppkörning och var i mål som trea, strax bakom Chad Reed. I det sista heatet MX1-Open gjorde Charmichael precis vad som förväntades av honom och han vann enkelt före Tim Ferry på andra plats.

på en 26:e plats, men verkar inte ha orkat hela heatet utan dalade ner till
plats 33. I heat 3, det sista för dagen ställde endast Hultman upp för Sverige och han gjorde återigen ett strålande lopp och efter att han pendlat upp och ner några placeringar under heatet slutade han återigen på en meriterande 19:e plats.

Antonio Cairoli som förväntades vara en stor utmanare till
de amerikanska välkänt snabba förarna har inte haft något bra lag VM. I det
första heatet hade han problem tidigt och utgick redan efter 6 varv. I det
andra heatet var Cairoli bättre med i starten men på det andra varvet på 5:e
plats krokade han oturligt ihop med Michael Byrne och körde sönder sitt
framhjul på Byrnes fotpinne. Väl ute på banan igen slog han till med heatets
andra bästa tid 2.11 endast? 2 sekunder långsammare än överlägsna Villopoto.
Detta gjorde att han plockade 2- 3 förare per varv och slutade på en 14:e
plats.

Slutställning för årets lag VM blev en imponerande seger för Team USA, 8 poäng, på andra plats Team Frankrike, 34 poäng, endast ett poäng före Team Belgien, 35 poäng. Sverige hamnade på en mycket fin 14 plats av 20 nationer i finalen, före meriterande länder som Australien och Portugal.

Vi kommer uppdatera så fort som möjligt med rapporter och bilder från medlemmar på plats.