Resultat Anaheim supercross

monster_ama_logo

Inatt kördes det första racet av 2012 års upplaga av Monster Energy Supercross. Ni som inte vill se resultat, läs inte vidare.

Förra året hade vi en svensk på plats genom Rasmus Sjöberg och till i år var styrkan dubblad med Filip Thuresson i stora klassen och Linus Sandahl i den lilla.

För Sandahls del blev det inte så mycket körning. En skada för några veckor sedan gör att han ligger efter i sitt träningsupplägg och valde därför att endast köra träningen i Anaheim

Thuresson däremot gjorde en riktigt bra tävling och kvalade via en 25:e tid in till huvudtävlingen och de kvalheat som körs där. Tyvärr gjorde två dåliga starter att det blev tungt för Thuresson att hänga med. Han körde dock till sig en fin 15:e plats i sitt kvalheat och sedan även en 15:e plats i sista chansen.

I Supercross klassen är det många som vill vara med och slåss om första platserna och det blev spännande racing, åtminstone om platserna efter första plats. Vann gjorde i överlägsen stil Ryan Villopoto, med hela 12 sekunders marginal. Chad Reed försökte hänga på Villopoto men lyckades inte och när han sedan gick omkull var Ryan Dungey och James Stewart upp i rygg. Tidigare hade även Dungey varit omkull, men sedan återigen tagit sig förbi Stewart. Stewart gjorde ett försök att ta sig förbi både Dungey och Reed, men det ledde istället till en crash och han slutade tillslut på en 6:e plats. Reed gick imål som 2:a, tätt följd av Dungey på 3:e.

I lilla lites klassen var det Tyla Rattray som tog starten, men Cole Seely tog över ledningen och kunde vinna före Rattray. På tredje plats låg länge Dean Wilson, men han strulade till det på sista varvet och gick omkull. Trea slutade nu istället Eli Tomac.