Rapport från VM tjejerna

Som vi tidigare skrev så var det i helgen  VM premiär för tjejerna i Bulgariens GP. Helgen som kommer, den 18 maj är det dags för deltävling två i Mantova, Italien. Här följer en rapport från några av tjejerna som körde i Bulgarien.

Marie Romlin som inför den här säsongen valt att tävla för Finland istället för Sverige, satsar i år 100% på VM. Tyvärr råkade hon ut för en olycka tidigare i år under träning och lider fortfarande av problem med sin rygg. "Tyvärr blev denna helgen inte vad jag hade hoppats på då jag fick körförbud ganska tidigt pga att min rygg inte höll. Efter bara 3 varv på träningen fick jag problem med domningar i höger ben" säger Marie på sin hemsida. Hon blir borta i minst 3 veckor och kommer alltså att missa även nästa deltävling i VM. Förhoppningsvis är hon tillbaka för den tredje deltävlingen som går 15 juni i St Jean d'Angely, Frankrike.

Elin Mann gjorde däremot vad som förväntades av henne och körde in på en 6:e och 5:e plats, vilket gav henne en 5:e placering totalt för dagen. "Anlaggningen var av varldsklass och banan likasa. Det var en bred och fin jordbana med massa branta backar och fracka hopp." säger Elin, som är nöjd med tanke på skadeuppehållet hon nyligen hade på grund av nyckelbensbrott.

Sandra Adriansson fick en bra start i det första heatet, men tappade sedan till en 12:e plats. "Jag började tveka och det håller inte på den här nivån. Många har rejält trimmade cyklar och då måste man vara på hugget annars blir man omåkt direkt" säger Sandra till Borås Tidningen. I det andra heatet gick det bättre och där körde hon till sig en fin 6:e plats efter Elin Mann.

elinmann.se
mariekarlssonracing.se

/Tomas, mxstar crew 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top