Rapport från Ullevi Supercross

ullevisupercrosslogo_2010

Jag är själv inte på plats på Ullevi men har några hantlangare som rapporterar en del. Uppdaterar denna artikel med kort info från kvällen.

22.20 Final
Vinnare av Ullevi Supercross 2010 blev Mikael Musquin som är bror till årets MX2 världsmästare Marvin Musquin. Josh Hanson som kört bra hela kvällen blev avsatt av Rasmus Sjöberg tidigt i racet och bröt tillslut. Även Grant Langston bröt efter att ha hoppat och landad bredvid banan. Rasmus Sjöberg slutade på en 6:e plats efter ett mycket bra race, där han även gjorde en grymt snygg omörning av Jonathan Dahlgren på sin väg fram.

22.20
Film med Andre Villa från FMX tävling längst ned på sidan

21.50
Snart dags för final. Svenskar som kör är Rasmus Sjöberg, Björn Andersson, Fredrik Karlsson och Jonathan Dahlgren.

21.20 Sista chansen
Björn Andersson och Fredrik Karlsson vidare. Marcus Norlén körde upp sig från en dålig start men slutade 6:a och endast 4 st vidare till final.

20.52 Semifinal 2
Josh Hansen vann men Rasmus Sjöberg körde in på en mycket fin 2:a plats. Även Jonathan Dahlgren vidare direkt till final via en 5:e plats. Marcus Norlen crashade och får försöka ta sig final via sista chansen.

20.39
Inga svenskar med direkt till final från första semi. Fredrik Karlsson slutade precis utanför final på en 9:e plats men får köra sista chansen.

20.35 Rapport från motocrossinaction.com Niklas Svensson
Vädret är mulet men regnet håller sig borta i alla fall. Freestyle precis klart och Dany Torres segrade efter ett grymt show nummer. Norske Andre Villa kom på 2:a plats. Det är mycket folk och ett bra drag.

20.35
Fredrik Karlsson för närvarande på en 8:e och sista plats direkt till final

20:32
Bästa svensk för tillfället i semifinal 1 är Fredrik Karlsson på en 9:e plats. Direkt till final går de första 8 förarna.

20:30 Semifinal 1
Snart dags för första semi. Svenskar som kör: Björn Andersson, Fredrik Karlsson, Tom Johnsson

Heat 4
Rasmus Sjöberg i mål på en 6:e och Andreas Hultman tyvärr sist.

 Heat 2
Anders Petersson kör in på en 5:e plats och Marcus Norlén på en 6:e

{youtube}TE7c2soyNc4{/youtube}

ullevi2010_mxpres

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top