Rapport från SM silvermedaljören Kim Lindström

Kim och supermekanikern Conny

Nu är SM över för detta år och i helgen kördes sista deltävlingen i Västerås. Jag var redan klar tvåa inför tävlingen och hade en liten chans på guld men den var minimal så jag var fokuserad på att försöka göra två bra heat och ha kul.

Banan i Västerås är stenhård jordbana, det hade regnat massor på fredagen så banan var lite lerig på morgonen men den torkade upp och blev helt kanon tills jag skulle träna och köra tidskval.

Satte den snabbaste tiden i min grupp och det var jag nöjd med eftersom det var hårdbana och det är inte mitt favorit underlag, men när det var blött på morgonen och det blev många spår att åka i och jag trivdes, men som vanligt så gör arrangörerna misstaget att inte vattna banan utan man låter den torka och bli torr och hal.

Till kvalheatet hade banan torkat upp och börjat damma, gjorde ett dåligt utsläpp och var ut som femma men åkte utanför banan efter några kurvor och tappade två tre stycken. När banan hade torkat upp blev den väldigt enspårig och svår att köra om på men kunde åka upp mig till fyra och gå imål som det.

Till söndagen hade de bestämt att de skulle släta hela banan och på träningen var det som att åka roadracing och de hade inte heller vattnat så banan började damma direkt igen.

Till första heatet visste jag att jag behövde gör en bra start för att kunna vara med i topp på den enspåriga banan och jag var ut som fyra femma någonstans, körde upp mig till trea och hade en fight i många varv med tvåan men kunde passera så jag låg tvåa men på slutet kom Rasmus Sjöberg som skjuten ur en kanon och åkte om mig när det var tre varv kvar och jag försökte hänga på men han åkte för fort och jag fick släppa han men jag kom imål på en tredje plats och det är jag jättenöjd med när det var på hårdbana och jag gillade den inte alls.

Gjorde en kanonstart i andra heatet och var först in i kurvan men höll i för länge och gled ut för långt och tappade ner till femma i kurvan, låg där länge och kom aldrig förbi de framför, låg och väntade på misstag från dom så man kunde smita förbi och de kom till slut och jag kunde köra upp mig till tredje platsen igen men nu var jag hårt uppvaktad bakifrån och vi hade en härligt fight på sista varvet och han passerade mig men jag kunde köra om igen så jag slutade trea i det heatet med och jag slutade trea för dagen med.

Nu är SM säsongen över och jag har bara lag vm kvar och sen en holländska sedan är säsongen över.

Vi håller på med en golftävling för att hedra minnet av min morbror och det som var hans intressen den sista tiden innan han gick bort. Gå gärna in på sidan www.lillisminne.se/ för info och om ni vill bidra med något.

Tackar för all hjälp den här säsongen och jag hoppas vi kan ha ett sammarbete inför nästa år.

/Kim

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top