Rapport från Rasmus första supercross race i USA

Rasmus Sjöberg och Niklas Månsson

Då var det avklarat, Rasmus första AMA Monster Energy Supercross och här kommer hans egna rapport.

 

Rasmus kvalade tyvärr inte in till körning i kvalheaten. Han slutade på en 45:e tid och med 40 som gick vidare var han strax under sekunden för långsam 5 placeringar ifrån att få köra kvalheat.

Mina tankar om helgen
Jag är nöjd med tanke på att jag hade bara tränat supercross fem gånger före Anaheim. Det är på tok for lite men har inte kunnat träna mer. Även som Niklas sa så skulle jag ju köra första för att lära och inte skada mig, så jag är riktigt nöjd. Jag har några sekunder att kapa men jag vet vart dom sekunderna finns och det är det viktigaste. Alla som vi jobbar med här är nöjda och jag och Niklas vet att det kommer gå bättre hela tiden om vi gör precis som vi gjort nu. Det är ju absolut det coolaste som finns, körningen gick svin bra och vi vet precis vad vi ska träna på i veckorna liksom. Det finns ju jätte mycket jag kunnat gjort bättre men med tanke på det lilla jag kört så kan jag inte det för så bra är jag inte. Men vi jobbar på stenhårt till Phoenix. Nu vet jag vad som väntar och kommer dit med mer självförtroende.

Ja såklart jag var nervös, men det ska man vara liksom, annars tror jag man inte bryr sig om hur det går. Sekunder finns att kapa över allt så det är mest bara att jobba på precis som vi gjort. Träningen gick sådar men i slutet av den så gjorde jag grymma framsteg och hoppen satt som dom skulle ifrån andra, tredje varvet. Det gäller att jag får den riktiga känslan i alla hopp och rytmsektioner.

Just nu håller vi på att testa fjädring, drevning, avgassystem, länkage, detaljer som placering på fotpinnar och olika modeller av glasögon fran Oakley. Min Honda CRF450 är grym och jag känner mig säker på den.

Ett stort jävla tack till Niklas Månsson. Fan va grym han är.

Ett tack till sponsorer och företag som hjälper oss:
ENZO RACING, TROY LEE DESIGNS, ARC, QTM, HINSON, FMF, RENTHAL, HRC, CV4, DEFT FAMILY, KYB, ALPINESTARS, OAKLEY, DC

Rasmus Sjöberg

Foto: Niklas Månsson

rasmussjoberg_anaheim_pit

rasmussjoberg_anaheim_training

rasmussjoberg_anaheim_training2

rasmussjoberg_anaheim_training3

rasmussjoberg_anaheim_training4

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top