Rapport enduro SM Johansson mpe

Lördagens tävling blev en stor triumf för Teamet, då Niklas Gustafsson och Carl-Johan Bjerkert lotsade sina Honda CRF 250X till en dubbelseger i E1 klassen.

Ja, skall man sammanfatta helgens SEC-deltävling hos Göta MS ett par stenkast från Enköpings city, så får det bli med ” helt otroligt arrangemang som verkligen gav förare, Team, medhjälpare och storpublik något extra att njuta av. Fart, fläkt, gott väder och rafflande dueller, vad mer kan man begära i goda vänners sällskap?”

Efter att tält och depå var färdigbyggt runt Fredag lunch, började tävlingen med PreRide där varje team har en representant som får provköra tävlinbgsbanan.

För vår del blev det som vanligt en tuff boxningsmatch mellan Arne och mig, då vi båda naturligtvis ville köra Teamets potenta Honda CRF 450R under denna teamchefernas egna VM-tävling. Denna gången stod jag själv som segrare i vår inbördes tävling, så Arne fick ta skurhinken även denna tävlingen…

Helt suverän banslinga, ganska krävande, med i runda tal en och en halv timmas körtid. Banvarvet kördes fyra varv under både lördagens och söndagens tävlingar. I varje varv ingick ett Crossprov med mycket sand i backen, ett Enduroprov i normal skog, och ett Extremetest som låg precis brevid depån. Personligen tycker jag att detta Extremetestet var helt otroligt kul att köra, ett naturligt prov med bara några få uppbyggda hinder.

Lördagens tävling blev en stor triumf för Teamet, då Niklas Gustafsson och Carl-Johan Bjerkert lotsade sina Honda CRF 250X till en dubbelseger i E1 klassen. Lite surt för Yamahas Anders Eriksson som såg ut att köra till sig andraplatsen, men fick växellådshaveri och tvingades bryta tävlingen.

Naturligtvis var det kul att Nisse vann tävlingen, men när Calle rullade in i mål på en andraplats, ja då kom det lite glädjetårar på mig i alla fall… Efter alla motigheter och bakslag som Calle haft från sin axelskada, var detta som en enda stor glädjefylla, och nu håller vi tummarna för att det inte blir några nya bakslag!

Teamets juniorförare Anton Wallin, Honda CRF 450R, gjorde en bra första tävlingsdag, och slutade på en 7:e plats.

Tyvärr kunde inte Teamets superhjälte i juniorklassen John-Christian Seljord komma till start denna tävlingshelgen, och jag kan låva att det känndes tomt utan denna glädjespridare.

Dag 2 började supersurt med att Calle Bjerkerts tävlingsmc inte startade, och han fick en hel massa tidsprickar som straff. Nu vet vi alla vad Calle Bjerkert är för någon fighter, så efter att blivit 19min sen från start, körde Calle upp sig till en niondeplats, snacka om att ha en tävlingsvilja…

Nisse hade en sekundstrid hela tävlingsdagen med Yamahas Anders Eriksson, som verkligen var ute efter revanch från lördagens motorhaveri. Trots stundtals kamikazekörningar av Nisse, drog Anders här längsta strået och knep segerbucklan. Ett stort grattis till Yamaha, Anders och hela teamet bakom honom!

Anton Wallin växlade upp en växel och knep 4:e platsen i juniorklassen.

Stort sett, är det jättekul att se hur attraktiv SEC-serien blivit sedan promotorn Marcus Fränden tagit över hela mästerskapsserien. När fabriksteam som BMW/Husqvarna väljer att köra SEC-tävlingar som träning och test inför VM, säger det en hel del om statusen i serien. När sedan våra Svenska förare kniper segrarna före dessa världsstjärnor, ja då är det extra kul.

För min egen del, är det hur underbart som helst att få vara delaktig i Teamets arbete, både inför, under och efter tävlingarna. Ett Jättestort tack till er alla som gör detta möjligt!

Ett speciellt tack till Akrapovic, Bilsport & MC Specialförsäkring, Castrol, Duells, Gnosjö plåtförädling, Hedströms åkeri, Honda, LN-kyla, Paroy energi och STG. Sedan får vi inte glömma Arne och Rut som jag inte klarat mig en minut utan, Marco Berna som preppar våra tändboxar, Niklas Månsson som bygger våra fjädringar, Dan Olsson som hjälper oss att få ut det mesta ur motorerna, och alla andra som finns bakom att luta sig mot. Utan er alla, då hade jag suttit hemma och mjölkat kor hela dagarna!

Mvh Joakim.

Fullständiga resultat finns på www.endurosm.se

Bilder och förarrapporter finns på Teamets hemsida www.johanssonmpe.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top