Rapport av JC från Slovakien

Johan Carlsson, SM i Tibro

Besvärlig tävling i Slovakien

Hej! I helgen fanns Västerås MK: s Johan Carlsson på plats i Sverepec, för att delta i årets tionde deltävling i MX2-EM. Johan kom dit som åtta i tabellen med förhoppningar om ytterligare avancemang, men efter tidigt ha slagit i axeln blev smärtorna för svåra för riktigt fina placeringar. När Johan dessutom drogs med i startkrascher i båda heaten blev han till sist 18: e man för dagen. – Detta var ingen rolig helg på något sätt. Jag har rejält ont och har dessutom rasat två platser totalt. Bara jag får läka ihop lite så tror jag att jag kan ta tillbaka det i tävlingarna som återstår, berättar Johan.

Banan i Sverepec var ingen av de bättra Johan kört på. Den var väldigt kort och relativt trist konstruerad. Det var mycket 180 graders svängar och körning fram och tillbaka, men då det fanns ett lager lera ovanpå bildades i alla fall flera spår i ett par kurvor. Det fanns en stor uppförstrappa, annars inga speciellt spektakulära hopp. I tidskvalet som var väldigt jämt slutade Johan nia, med drygt en sekund upp till de snabbaste. – Jag tycker inte att jag fick till det riktigt bra, men det gav trots allt en hyfsad plats på grinden, konstaterade Johan kort.

I det första finalheatet blev Johan indragen i en incident som förstörde resten av helgen. Han var 10: a in i första kurvan när en förare gick omkull framför honom i kurva två. Detta gjorde att Johan föll och låg på alla fyra när han träffades hårt av en cykel över axeln som ej hade klarat väja. – Det tog rakt på min redan onda axel och gjorde fruktansvärt ont. Jag kom igång så småningom med hade så ont att jag knappt kunde hålla i styret. Med fem varv kvar bröt jag eftersom jag låg 35: a, och jag skulle inte komma ikapp någon heller som jag körde så det var bättre att vila till heat två.

Det andra heatet gick inte så mycket bättre dessvärre. Johan var sexa i starten när Loic Larrieu som låg precis framför sladdade omkull. Återigen drogs Johan med i kraschen och kom upp runt 30: e plats. Trots svåra smärtor från axeln så passerade Johan mängder av förare på sin väg mot 14: e platsen. – Körningen gick riktigt bra med tanke på hur ont jag hade, och det fanns bara ett begränsat antal ställen det gick att köra om på. Jag får trösta mig med att det är jämt i tabellen, och nästa gång kan jag avancera två platser lika snabbt som jag nu tappat dem. Jag har inte gett upp, men det ska bli skönt att vara hemma ett tag innan de fyra sista deltävlingarna körs. Min axel är verkligen inte bra, och jag ska göra en magnetröntgen lite längre fram. Jag kommer säkerligen att behöva operera den så fort säsongen är över, men till dess är det bara att bita ihop, avslutar Johan.

Imorgon så ska Johan prova om han klarar att köra cross. Med tanke på nästa helgs SM i Woxnadalen så behöver Johan köra in sig på sin 450 igen. Johans teamkompis och ledaren i MX2-SM Filip Thuresson kraschade även han i Slovakien. De första uppgifterna talar om ett brutet nyckelben, och vi önskar ett snabbt tillfrisknande åt Uddevallaföraren.

/johancarlsson.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top