Racemästerskap i Motala

Peppar, peppar ta i trä! Är det inte typiskt att bara för att jag börjar prata om att jag klarat mig från vurpor på tävling detta år och att man sällan råkar ut för några maskinell problem så kommer de. I det första heatet nere i Motala hoppas jag att jag betade av årets problem. På andra varvet när jag låg på 3:e plats gick jag omkull rätt så hårt i en av nedförsbackarna på Dunteberget och när jag väl kom igång efter att även ha stannat och riktat upp hojen lite, så var jag nere på en 16:e plats. Svårt att tagga till efter en vurpa och jag kände mig även lite blåslagen, men det var bara att försöka åka på. Efter ytterligare några varv märkte jag att det började sladda i vissa kurvor och det var lite svårt att få driv upp för backarna och jag förstod att jag även lyckats köra bakhjulspunkering. Nu var det bara att ta sig i mål och det gick efter omständigheterna ok, jag slutade 8:a.

 

I det andra heatet flöt det på bättre, jag var ut som 4:a på det första varvet och körde snabbt upp mig till en 2:a plats som jag sedan kunde behålla in i mål. Andreas Frisk som vann båda heaten idag var det inte mycket att göra åt, men jag borde nog ha kunnat knipa åt mig minst 3:e plats även i det första heatet. I och med placeringarna 8:a och 2:a slutade jag för dagen precis utanför podiet på en 4:e plats.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top