PSE Parts nyhetsmail

Salt Lake City, Lites class

Efter några månaders frånvaro är nu PSE nyhetsmail tillbaka. En helg med både sm-premiär samt Supercross i Salt Lake City så har vi ett gäng goda resultat att bjuda på.

Det var då äntligen dags för sm premiär i Vissefjärda, och det var med många nya namn PSE äntrade startgrinden. Med det nya teamet Veidec Racing by US Capital med Filip Thuresson, Filip Bengtsson och Nikolaj Larsen samt team MXSTAR.SE med Kim Lindström, Sebastian Lorentz och Emmy Wallberg var förväntningarna stora på fina resultat. Och visst blev det fina resultat.

 

Vår danske vän Nikolaj visade vart skåpet skulle stå och tog hem dubbelsegern i mx2 klassen, även Filip Bengtsson visade upp en riktigt fin körning efter en nionde plats samt en andra plats så slutade han totalt på en 5:e plats. Även Sebastian Lorenz körde fint och slutade på en total 14:e plats.

I Stora klassen hade vi stora förväntningar på Filip Thuresson samt FOX ridern från USA Ryan Hughes. Och dem gjorde ingen besviken, Ryan slutade på en 2:a plats och Filip på en 3:e. Även Kim Lindström körde mycket fint och slutade på en total 6:e plats.

Tredje länken i Team MXSTAR.SE Emmy Wallberg var på strålande åkhumör och slutade på en total 5:e plats. Så vi kan sammanfatta sm premiären mycket bra! Övriga resultat för Team PSE:

  • Marcus Eriksson: 4:a mx2.
  • Viktor Björklund: 13:e. mx2
  • Robin Ember: 22:a mx1

Det var ju även tävling på andra sidan atlanten, närmare bestämt i Salt Lake City. Ken Roczen hade tagigt sitt pick och pack och flygigt över för att delta i Lites klassen. Där gjorde han ingen besviken, då han slog till med årsbästa och slutade på en andra plats i finalen efter Team Geico Honda tillika FOX ridern Eli Tomac.

I stora klassen tog Shift ridern Chad Reed hem andra platsen före Rockstar Suzuki Ryan Dungey! Nu återstår endast en deltävling i SX serien för säsongen och spänningen är oerhört stor då ingen utav klasserna är avgjord. Och med FOX/Shift ögon är chansen mycket stor att vi får rävhuvudet högst uppe på pallen. Detta får vi svar på nästa helg när allt avgörs i Las Vegas!

 Det var allt för denna gång, vi återkommer nästa vecka, förhoppningsvis med lika goda resultat.

/Sebastian Andersson, PSEPARTS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top