Poäng av flera svenskar

Antonia Cairoli och Tayla Rattray slogs om vinsten i MX2 VM

Idag kördes finalerna i MX1, MX2, MX3 VM, samt i MX2 EM och det gick bra för svenskarna. Mackan Norlén fick med sig 2 VM poäng via en 19:e plats i det andra heatet i MX2 VM och låg även på poängplats i det första heatet, men ramlade sedan ned till en 24:e plats i mål.

I MX2 EM var det Johan Carlsson som lyckades bäst och via en 10:e och en 11:e plats, slutade han på en total 10:e plats. Filip Thuresson körde in på en 13:e och 16:e plats och Mats Åkerblom på en 26:e i det första heatet. Tom Söderström hade tyvärr inte turen med sig, han slog i foten ordentligt under lördagens kval och gjorde ett försök i finaldagens första heat, men det fungerade inte. Jonathan Dahlgren, Rickard Sandberg, Alex Eriksson och Markus Eriksson missade att kvala in till söndagens finaler.

MX3 VM resultaten har varit svårare att få tag i, men det verkar som att det ser ut som följande. Jonny Lindhe kvalade in som bäste svensk, men någon verkar ha hänt för han finns inte med i resultatlistorna för de två finalerna. Istället är det Jonas Bodin som har gjort bäst ifrån sig via en 18:e och 19:e plats, 5 VM poäng till Bodin alltså. Även Rasmus Sjöberg tog sig till finalerna och slutade där på en 27:e och 23:e plats.

Film från MX2 EM på mxworld.be

johancarlsson.com uppdaterad
tom-mx.com uppdaterad
yellowmagic.se uppdaterad

55 min film från MX3 VM kval lördag 5 april
{seyretpic id=52 align=center}
Film från MX3 VM
{seyretpic id=53 align=center}

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top