Nya VM poäng för Fillibang

filipbengtsson_tjeckien

Återigen körde Filip “Fillibang” Bengtsson VM motocross i helgen och även denna gång för Diga Racing.

Tävlingen kördes i Loket, Tjeckien och på nytt lyckades Bengtsson samla på sig VM poäng.

I det första heatet startade Bengtsson lite sämre och låg runt 25:e plats när han gick i depån för att byta glasögon. Väl ute på banan igen fick han börja om från en 28:e plats och kämpade sig sedan upp till en slutgiltig 20:e plats enligt teamets officiella rapport. I resultatlistan från Youthstream står Bengtsson på 21:a plats.

I det andra heatet gjorde Bengtsson en kanon start och varvade på 9:e plats, precis före totaltrean i VM Tommy Searle. Mitt i heatet hade Bengtsson en liten dipp, men kämpade sig sedan upp till en slutgiltig 15:e plats i mål.

– Jag är jätteglad över min 15:e plats, mitt bästa resultat hittils. Förra veckan tränade jag mycket och jag är glad att ha lyckats med en bra VM deltävling. Jag vill tacka Diga Team för deras support. Jag känner att teamet supportar mig till 100% och cykeln är perfekt, vilket ger mig mycket självförtroende. Berättar Bengtsson i en pressmeddelande från teamet.

Samtliga resultat på motocrossmx1.com

Foto: Bavo Swijgers

filipbengtsson_tjeckien2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top