Ny bandesign på Ullevi – Nu kör vi upp på läktaren

Ullevi Supercross & Freestyle bana 2010

Jag minns det från när jag var nere och såg Ullevi supercrossen i början av 90- talet hur coolt jag tyckte det var att de körde upp på läktaren. Efter två år utan läktarkörning är det nu tillbaka.

Pressrelease Ullevi Supercross & Freestyle

Brian ”Skippy” Bradshaw kommer att designa och bygga årets supercrossbana på Ullevi.
Skippy säjer: Jag ser framför mig en spännande och något aggressiv bana som utmanar förarnas förmåga. Det ska vara ”Good Racing” för både förare och publik. Att köra upp på en läktarsektion är så coolt. Det kommer att gå fort utför så jag kommer att bygga ett litet landningshopp vid nerfarten.
Skippy har 18 års erfarenhet som banbyggare i den amerikanska SX-serien.

Förutom den långa erfarenheten av amerikanska banor har han byggt i Sydamerika, Europa, Japan m m. Ett mycket annorlunda uppdrag var att bygga den olympiska BMX-banan i Peking 2008. Han bygger också testbanor åt de amerikanska teamen. En verklig utmaning att presentera ett nytänkande åt de redan etablerade och mycket erfarna förarna, enligt honom själv.

Kommentarer från några svenska elitförare:

Andreas Hultman, Honda – Häftigt med en amerikansk banbyggare. Det blir förmodligen en tuffare bana med större whoppisar osv. Det blir roligt med en ny typ av bana. Att vi ska köra upp på läktaren är inget nytt för mig. Förra året vurpade jag stort och hamnade på rad 4, så jag vet hur det känns. Jag tror det är bra om banan görs om lite till lördagens SM-tävling så den passar de flesta av de svenska förarna, med t ex lite snällare landningshopp.

Rasmus Sjöberg, KTM – Det blir grymt. Ny banbyggare och nytt stuk på banan. Jag ser verkligen fram emot det, det blir att köra på limiten. Det blir mer som utomlands, andra mått på hoppen och större whoppisar. Fräckt att köra upp på läktaren. Det kommer inte att vara avgörande för tävlingen men bra underhållning för publiken. Vad man kan göra till lördagens SM är att ta ner hoppen något. Lite snällare för de svenska förarna men absolut inte mesigt.

Skippy kommer att finnas på plats för ev modifieringar av banan inför SM SUPERCROSS som går på lördag då den svenska eliten gör upp om medaljerna i den enda svenska supercrosstävlingen.

Bandesignen finns även på www.ullevi.se/supercross

För ytterligare information
Elisabeth Perrone
betts@telia.se
0706-22 71 86

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top