Motocross SM i Västerås

Skitigt för Filip Thuresson och de andra under tidskvalet

Den fjärde deltävlingen i motocross SM gick idag söndag av stapeln hos Västerås MK. En hel del regn under lördagkvällen gjorde nog de flesta oroliga för hur banan skulle se ut under söndagens race. Mycket bra arbete av Västerås MK för att dränera vatten och ett periodvis strålande väder under söndagen gjorde dock att banan var i bra skick.

JC sköljer ögonen efter att ha legat i Andreas Hultmans lersprut större delen av heat tvåHemmasonen Johan Carlsson hade nog högt ställda mål inför dagen och mycket riktigt såg det bra ut under tidsträningen, då JC var nästan sekunden snabbare än näst bäste förare på banan. JC var snabb även i det första heaten, men en tilltrasslad situation i starten och en tidig vurpa gjorde att han fick kämpa hårt för att bara ta sig upp till sin slutgiltiga 8:e plats. I det andra heatet gick det bättre och JC var faktiskt uppe som ledare ett antal gånger under heaten. Den första gången var det egna misstag och en vurpa som gjorde att han halkade till 4:e plats. Han jagade sig dock upp och förbi nya ledaren Andreas Hultman, som dock ville annat och gång på gång tog tillbaka ledningen. När sedan JC tvingades köra utan glasögon kunde Hultman köra Andreas Hultman slog runt och tvingades bryta första heatettill sig en seger i det andra heatet. Hultman som för övrigt crashade i det första och tvingades bryta.

Totalt för dagen var det ovanligt tätt i MX1 klassen, alla tre förare på podiet slutade på samma poäng, 40 st vardera. Andreas Toresson tog hem totalsegern via sin seger i det första heatet, Mats Nilsson slutade tvåa och Magnus Lindfors trea.

Förra helgen i Woxnadalens SM deltävling hade Tom Söderström ett på förhand bra läge att rycka i SM, då dåvarande ledaren Filip Thuresson var borta på grund av skada. Söderström tvingades dock bryta på grund av utmatning till följd av sängliggande sjukdom större delen av veckan innan. Tyvärr i Tom Söderström körde bra, innan han återigen tvingades brytaVästerås drabbades Söderström återigen av sviterna från denna sjukdom. En hårt jagande Söderström tvingades bryta första heatet med känningar i hjärtat och yrsel, Söderström valde sedan att stå över heat två. 

I MX2 fick nu istället pånyttfödde Jonas Wing fortsätta dominerade via två segrar, Wing som för övrigt nyligen tog hem SM guldet i speedcross. Efter honom kom Filip Thuresson som var tillbaka efter sin skada, Thuresson slutade på en total tredje plats via en 3:e och 2:a plats i heaten. Avrundande pallen gjorde normannen Fredrik Aulisether.

Tidigare rapporterade via att Mackan Norlén var tillbaka på hemmaplan för ett gästspel och han gjorde det bra. På sin standardhoj hade Mackan svårt att hävda sig i starterna och började båda heaten runt 10:e plats. Mackan krigade sedan hårt och var i slutet av de båda heaten snabbaste föraren på banan. Mackan gjorde dagens coolaste vinklingarMackan slutade till slut på en total 5:e plats, via platserna 6:a och 4:a.

Fler bilder finns under Media – bilder – övriga tävlingar 

Samtliga resultat har ni på mx-results.com

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top