Medlemmarnas frågor till Filip Thuresson

Filip Thuresson, SM Västerås

Vi bad er medlemmar att ställa frågor till Filip Thuresson och det har ni gjort. Vi har även lottat ut en signerat tröja till en av er som ställt frågor och den lycklige vinnaren är medlemmen Jesplind, stort grattis.

Här nedan har ni ett urval av alla de frågor som kom in och självklart Thuressons klockrena svar, all the way from USA där han för tillfället befinner sig med motocrossgymnasiet.

Vad är roligast supercross eller motocross?
Jag tycker supercross är roligast. Tycker inte bara att det är roligare banor, utan även allt runt omkring. Väldigt sällan blöta banor, mycket publik ( oftast rätt mycket snygga brudar ), korta snabba heat, tävlingarna går oftast sent på kvällen så man kan sova ut lite. Så jag får svara supercross på den frågan.

Vem blir din största konkurent till mx1 guldet 2010?
Jag vet inte riktigt, sånt där brukar man veta först efter kvalen på första SM:et , så kan inte svara på den frågan riktigt ännu.

Kommer du vinna sm i år?
Man kan ju aldrig säga att man kommer att vinna något i förväg, allt kan ju hända. Men jag lovar att jag ska göra allt för att vinna.

Vilket är ditt bästa tävlingsminne?
Mitt bästa tävlingsminne…ojdu. Jag kan inte säga något direkt så, men när jag har vart som gladast tror jag det var när jag vann min första tävling utomlands, det var i Frankrike 2003, körde 85cc på den tiden. Så jag får nog säga att det är mitt bästa tävlingsminne.

Värsta kraschen?
Jag tror det är i Tyskland 2005. Halva startfältet åkte med i den kraschen, längst under alla hojar låg jag och en spanjor, som dom i princip fick gräva fram. Så efter de blev det några nätter på sjukan.

Skulle du använda dig av din “stjärn” status för att tex ragga upp en tjej eller komma in på nåt flashigt ställe?
Haha, nja jag brukar inte vara den killen som skryter så mycket om de. Sånt där brukar lösa sig självt efter ett tag 😉

Hur pass duktig är du på enduro?
Jadu, jag är ju inte så jätte “pumped” på endoro som en tävlingsgren. Men självklart kan det vara kul att dra ut att åka med lite polare i skogen och lattja runt någon dag ibland, men bara om det är torrt och fint. Men riktigt “bök-enduro” klarar jag inte av.

Har du någon flickvän?
Nej faktist inte. Men om du vet någon som skulle passa mig så får hon gärna höra av sig, haha.

Om du fick välja helt fritt, vilket utav teamen i gp-serien / ama skulle du vilja vara förare hos?
Makita Suzuki i AMA serien, utan tvekan.

Tycker det är jättekul att du har varit med i både vissa EM & VM tävlingar men jag undrar dock vad dina långsiktiga framtidsmål ser ut, är en satsning i USA det största målet för dig ?
Som jag ser på det i GP serien nu så är det ju pengar som styr en hel del, så AMA tycker jag verkar roligare. Mitt långsiktiga mål är att kunna livnära mig på att köra cross, sen vilken serie jag skulle hamna i spelar inte så stor roll, men jag måste ju säga att en säsong i USA hade varit grymt.

Foto: Mikael Hylander, hyfo.se

1. Jag tycker supercross är roligast. Tycker inte bara att det är roligare
banor, utan även allt runt omkring. Väldigt sällan blöta banor, mycket
publik ( oftast rätt mycket snygga brudar ), korta snabba heat,
tävlingarna går oftast sent på kvällen så man kan sova ut lite. Så jag får
svara supercross på den frågan.

2. Jag vet inte riktigt, sånt där brukar man veta först efter kvalen på
första SM:et , så kan inte svara på den frågan riktigt ännu.

3. Man kan ju aldrig säga att man kommer att vinna något i förväg, allt
kan ju hända. Men jag lovar att jag ska göra allt för att vinna.

4. Mitt bästa tävlingsminne...ojdu. Jag kan inte säga något direkt så, men
när jag har vart som gladast tror jag det var när jag vann min första
tävling utomlands, det var i Frankrike 2003, körde 85cc på den tiden. Så
jag får nog säga att det är mitt bästa tävlingsminne.

5. Jag tror det är i Tyskland 2005. Halva startfältet åkte med i den
kraschen, längst under alla hojar låg jag och en spanjor, som dom i
princip fick gräva fram. Så efter de blev det några nätter på sjukan.

6. Haha, nja jag brukar inte vara den killen som skryter så mycket om de.
Sånt där brukar lösa sig självt efter ett tag ;)

7. Jadu, jag är ju inte så jätte "pumped" på endoro som en tävlingsgren.
Men självklart kan det vara kul att dra ut att åka med lite polare i
skogen och lattja runt någon dag ibland, men bara om det är torrt och
fint. Men riktigt "bök-enduro" klarar jag inte av.

8. Nej faktist inte. Men om du vet någon som skulle passa mig så får hon
gärna höra av sig, haha.

9. Makita Suzuki i AMA serien, utan tvekan.

10. Som jag ser på det i GP serien nu så är det ju pengar som styr en hel
del, så AMA tycker jag verkar roligare. Mitt långsiktiga mål är att kunna
livnära mig på att köra cross, sen vilken serie jag skulle hamna i spelar
inte så stor roll, men jag måste ju säga att en säsong i USA hade varit
grymt.

// FT


Hoppas det blir bra, peace out mayn <3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top