Marie byter land i protest

Marie under SM i Linköping 2007

Motocrossföraren Marie Romlin väljer att tävla för Finland i fortsättningen. Bakom det drastiska beslutet ligger att Romlin och hennes man Henry känner sig baktalade och motarbetade i Sverige. -Jag är svensk in i hjärtat, men efter all avundsjuka och allt skitsnack vi fått uppleva ville jag inte köra för Sverige längre, utan gå min egen väg och inte lägga mig på rygg. Först kontaktade jag det norska förbundet, men om jag skulle ha kört i VM med norsk licens hade jag petat en av deras tjejer och det ville jag absolut inte. Då vände vi oss till Finland, och de sade ja direkt, säger Marie Romlin till Svenska Dagbladet. Romlin har under de senaste åren varit Sveriges framgångsrikaste kvinnliga motocrossförare. Hon blev fyra i inofficiella VM 2005, åtta 2006 och femma i fjol.

Läs en längre artikel på http://www.svd.se/sportspel/nyheter/artikel_838357.svd

http://www.marieromlin.com/

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top