Marcus Norlén tränar inför Finspång

I helgen 15-16 augusti är det dags för den näst sista deltävlingen i motocross SM och denna gång på en riktig sandbana i Finspång. Marcus Norlén passade på att köra några varv på Arlandbanan inför tävlingen och vi var där och fick med honom på några filmklipp och ställde några snabba frågor.

 Hur känns formen för tillfället?
Träningen stämmer bra efter Varberg så det känns helt ok. Det rullar på kan man säga.

Ska det bli kul med tävling på en riktig sandbana?
Jag har faktiskt inte hundra koll på hur banan är. Har varit där en gång förut men det var länge sedan. Vad jag hört är det lite lösare sand så det ska bli kul att köra på det. Nu regnar det tyvärr och ska kanske regna under helgen också vad jag hört, det är ju inte så kul om det blir så.

Du klassas av många som en sandspecialist, vad tycker du själv?
Jag körde mycket på sand som liten på Torkelsbobanan utanför Uppsala och det var riktigt tung sand ala Lierop. Klart det har gjort att jag är bra på att åka sand och trivs där. Vet inte om jag är bättre på sand än på jord nu för tiden, senaste åren har jag tränat mer på jord än på sand för att jämna ut det. Är man i bra form och har ett bra flyt så brukar körning stämma ovsätt underlag. Har kanske gjort mina bästa resultat på sand genom åren, sen om det är jag som är bättre eller de
andra som är sämre låter jag vara osagt 🙂

Efter Finspång börjar det bli dags för Svemo att ta ut laget till lag-VM. Hur ställer du dig om du skulle bli tillfrågad?
Jag skulle självklart villa åka om jag blir tillfrågad, det är ju om man kan säga så motocrossens OS. Riktigt kul att köra för sitt land och sen blir man förhoppningsvis uttagen för att man är bland de bästa i sitt land och det är alltid hedrande.

{youtube}BfvscDIARrc{/youtube}

/Tomas, Team mxstar.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top