Marcus Norlén klar för Uddevalla VM

Igår kväll söndag blev Marcus Norlén klar för start i Uddevallas VM deltävling i motocross. Marcus har av Svemo blivit tilldelad ett av Sveriges sex wildcard i MX1 klassen. Från början hade Sverige två stycken wildcard, men Svemo och organisationen kring Uddevalla VM gjorde ett bra jobb och fick tillslut fram ytterligare fyra stycken platser.

Jag får tag på Marcus när han sitter hemma och tittar på "Vi har i alla fall tur med vädret igen" tillsammans med sambon Jenny. Det är åtminstone andra gången de tittar på den film i år vad jag vet och det säger väl en del om humorläget i den familjen 🙂 Lyckas i alla fall mellan skrattsalvor från dåliga skämt få ur Marcus lite tankar kring VM i Uddevalla.

Hur känns det att få ett wildcard till VM i Uddevalla?
Det känns riktigt roligt, jag anmälade mitt intresse och fick en plats, självklart är jag glad för det. Får tacka Svemo för förtroendet och ska göra mitt bästa för att representera Sverige.

Förra året körde du MX2 och nu blir det MX1 i VM?

Den enda spontana skillnaden jag känner inför i år, är att det inte längre är några kval. Det är det jag ofta haft problem med tidigare VM säsonger och det känns skönt att jag redan är klar för finalerna. Ett mindre problem att tänka på och jag kan istället fokusera helt på min körning. En mer avslappnad känsla för hela helgen.

Blir det någon skillnad med uppladdning mot en SM helg?
Nej det blir som vanligt, tar det lugnt med familjen, Jenny och William. Det fungerar bra som det gör nu och jag känner inte att jag behöver stressa upp mig eller ändra på något. Körningen fungerar bra och jag ser därför ingen anledning att ändra på något speciellt.

Vad är din målsättning med tävlingen?
Göra mitt bästa och köra som jag gör på träning. Jag har valt inför hela säsongen att inte ha några resultatmål och det känns hittills bra. Jag har tidigare VM säsongen ofta kört till mig VM poäng när jag fått chansen i finalerna.

Övriga svenskar som är klara i MX1 klassen är Filip Thuresson, Tom
Söderström, Jonatan Dahlgren, Mats Åkerblom och Kim Lindström. I MX2
klassen är Alex Eriksson och Anders Pettersson klara för start.

Jag
personligen som så kallad team koordinator är överlycklig av detta
besked. Det var några nervösa dagar innan Svemo kunde ge oss ett
slutgiltigt startbesked. Marcus har kört imponerande i år och visar med
bra starter på slutet att han är med och slåss om första platserna.
Kombinationen att vi har jäkligt kul ihop, harmoni och det faktum att
det inte längre är några kval för att köra finaler i VM ser lovande ut
inför Uddevalla. Se nu till att komma ner till Uddevalla och heja fram Marcus och övriga svenskar. Glada kommentarer och hejarop här på sidan tar vi även gärna emot 🙂

Stort tack till alla som hjälper Team mxstar.se och Marcus Norlén, ni är med och gör detta möjligt.

/Tomas, Team mxstar.se koordinator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top