Marcus Norlén inför säsongen 2010

Marcus och William

Vi tänkte försöka ta tempen på Marcus Norlén och se hur status är inför säsongen 2010 som närmar sig med stormsteg.

Förra helgen var det invigning av Motostars nya lokaler i Sjöbo och Marcus var där för att representera US Capital Motostar Racing teamet. ”Upp tidigt på lördagen för ett pass i butiken. Jag o Wille hängde på lagret en stund,han måste ju få sova oxå! Trött blir man när man e me pappa på cross en helg.” skriver Marcus på sin blogg. Jag tog en sväng förbi Marcus nya hus utanför Uppsala, drack lite kaffe, kollade när William(Mackelito jr) körde runt för fullt med gåvagnen och ställde några frågor till Marcus.

Vad är nuvarande status vad det gäller årets säsong?
Det rullar på, lite mycket snö. Kört bra med fys och det blir bättre och bättre hela tiden, försöker träna på det jag är sämre på. Har även lyckats köra en del hoj.

Planerar du att köra några tävlingar innan första SM deltävlingen på Ripa?
Det verkar vara tunt med det, hade inte tänkt att köra vårsatsningen i Veinge och nu är den ju även inställd. Ska ner till Skåne nu i helgen för att göra fjädringstester med Månsson och få några timmar i sadeln. Kommer att köra med FOX bakdämare och Månsson fixad framgaffel, har mitt fulla förtroende för Niklas.

Hur känns bytet från många år på Suzuki och nu till Honda?
En så länge känns det bra, får väl se om jag hänger med grabbarna när det blir tävling sen. Inga större skillnader mellan hojar men den känns lite mindre och smidigare i chassit, märks att den är nästan 10 kilo lättare.

Vad tror du om årets motstånd, vilka blir dina huvudkonkurrenter i MX1 klassen?
Jag vet inte riktigt det lär visa sig på första SM:et, det känns som att det är bra klass på förarna. Filip Thuresson är klart att han är en favorit, han har ju vunnit MX2 klassen två gånger. Alla vill väl vinna och jag kommer göra mitt bästa. Just nu ligger fokus på att göra en bra första tävling i Ripa, tar en tävling i taget.

Finns det några planer på eventuella internationella tävlingar?
Har inget som är inbokat nu, vi får se.

Foto & Film: Niklas Svensson, www.motocrossinaction.com
Länk: norlenmotocross.blogg.se

{youtube}bVU6OUASHvw{/youtube}

Träning Upplands Väsby
Träning Upplands Väsby
Träning Upplands Väsby
Träning Upplands Väsby

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top