Många svenskar kör under VM i Valkenswaard

Filip Thuresson

På grund av påsken körs VM kval imorgon söndag och finalerna på måndag. Platsen för den andra deltävlingen är Valkenswaard, Holland.

På plats och kör VM i MX1 klassen är såklart vår enda permanenta VM förare Rickard Sandberg. Till denna tävling får han även gästande besök i MX1 klassen av Filip Thuresson.

Tom Söderström som bekant har kört MX1 cykel de senaste åren har nu istället fått en startplats i MX2 klassen. “När fransmannen Valentin Teillet olyckligtvis skadades öppnades en möjlighet för Tom att hoppa in på hans plats i Team Suzuki International Europe för denna tävlingsomgång.  Det har snickrats och testats på MX2 hoj men det kommer att vara en originalhoj som Tom kommer att köra i Valkenswaard.” skriver Tom på sin hemsidan.

Gästande i under denna VM omgång har vi även veteran VM, där vi har vår svenske regerande världsmästare Mats Nilsson. Med sig i veteran VM har Mats även Roger Jakobsson, som förra årets slutade på en total 6:e plats.

Som om det inte var nog med gästande veteran VM, så kör även MX2 EM denna helg och även där bör vi ha ett antal svenskar. Vad jag vet är att Fillip Bengtsson kommer vara på plats att köra och även Alex Eriksson har ju sagt att han kör full EM säsong. Förhoppningsvis är det ytterligare några svenskar på plats och testar lyckan.

Tävlingen kan ni följa på mx-life.tv

Valkenswaard

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top