Månadens fotograf Joakim Carlström

Linus & Emil Snellman i min studio 2009, tog lite bilder för deras hemsida som jag snickrade ihop

Ny månad och då även en ny “Månadens fotograf”, denna gång Joakim Carlström som jobbar med sidan racingpics.se.

Berätta om dig själv, vem är du, var bor du…?
Jag heter Joakim Carlström och fyller 36 år i sommar en Smålänning som flyttade till Göteborg 1993 för att jobba som kock. Idag 17 år senare trivs jag fortfarande mycket bra med det jobbet och jag jobbar i dag som kökschef på Göteborgsoperan. Sambo med Michaela och vår lille son Emil.

Jag har alltid haft ett stort motor intresse och det började när jag var liten grabb när jag såg Håkan Carlqvist köra VM motocross på 80 talet i Huskvarna. Har kört en hel del “gathoj”, men det fick läggas på hyllan när vi fick barn. Det var då jag började med racingfotografering man får ju hålla sig kvar på något sätt…

Hur länge har du hållit på med fotografering?
Började fotografera 1994 men det tog fart ordentligt 2003 när jag startade Köksvägen mat & fotografi. Då fotograferade jag uteslutande mat & bröllop år 2008 så startade jag Racingpics också.

Du har också en egen hemsida racingpics.se och kommer även inleda ett samarbete med Mikael Hylander, vad är framtidsplanerna för er och sidan?
Jag & Mikael slog ihop våra verksamheter för att ytterligare kunna bredda verksamheten och fotografera fler tävlingar under säsongen 2010. Vårt mål är att kunna erbjuda bilder från samtliga SM tävlingar i motocross. Men förhoppningsvis kan vi utveckla Racingpics ännu mer så att vi kan erbjuda bilder från alla motocross klasser och roadracing SM.

Hur ser det ut inför året 2010, var kommer du hålla hus med din kamera?
Jag kommer att fotografera alla USM motocross tävlingar (förutom Piteå). Sedan blir det så klart VM motocross Uddevalla, supercross Ullevi & Borås.(Hoppas det löser sig med presspass bara?) Ska även försöka att hinna med så många Gatebil i Norge som möjligt, några STCC, Supermotard och Roadracing tävlingar blir det nog också. Alla tävlingar på MK Pionjär i Mölndal brukar jag försöka hinna med, det är ju min hemmabana.

Mikael Kommer att fotografera alla Motocross SM MX1, MX2 & Girls samt så många JSM han hinner med. Räcker tiden till så blir säkert något inhopp i den Tyska serien också.

Bild 1
Linus & Emil Snellman i min studio 2009, tog lite bilder för deras hemsida som jag snickrade ihop

Bild 2
Mattihas Andersson Mölndal 2009, bilden skulle användas till tryck på bussen

Bild 3
Tagen på Rudskogen i Norge 2009, ni som inte var på gatebil i Norge, se till att åka dit, det är helt galet….

Bild 4
Bilden tagen på Falkenberg under Scandinavianopen 2008

Bild 5
Jonathan Dahlgren kommer i väg som 2:a i starten, VM motocross Uddevalla 2009

Bild 6
Bilden talar väll bra för sig själv, tagen på Ullevi supercross 2009

Länk: http://www.racingpics.se/

Mattihas Andersson Mölndal 2009, bilden skulle användas till tryck på bussen

Tagen på Rudskogen i Norge 2009, ni som inte var på gatebil i Norge, se till att åka dit, det är helt galet....

Bilden tagen på Falkenberg under Scandinavianopen 2008 Jonathan Dahlgren kommer i väg som 2:a i starten, VM motocross Uddevalla 2009 Bilden talar väll bra för sig själv, tagen på Ullevi supercross 2009

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top