Mackan Norlén under luppen

Marcus Norlén

Vi styrde upp en träff med den som vanligt glada och positiva Mackan Norlén för att höra vad som är på gång. Mackan som hade hojledigt denna helg, var hemma i Sverige för att fira både sin och tjejens födelsedag. Självklart ställde vi lite frågor om det nya teamet och vad som är på g för säsong 2008.

Namn: Marcus "Mackelito" Norlén
Födelsedatum: 1986-02-15
Bor: Uppsala och Cowfold, England
Hojar: Suzuki RMZ 250F
Klädmärke: No Fear
Stövlar: Gaerne
Hjälm: Arai
Glasögon: Dragon

Meriter:
1998 – Nordisk mästare 80cc
1999 – Svensk mästare 80cc
2000 – 2:a plats i EM och VM 80cc
2001 – Svensk juniormästare 125cc
2002 – 5:e plats SM 125cc
2003 – 3:e plats SM 125cc
2004 – 3:e plats 125cc
2005 – 8:e plats EM 125cc
2006 – 4:a SM MX1, 31:a plats VM MX1
2007 – 41:a VM MX2

Mackan SM i Västerås 2007. Foto Johan BoströmVilket team kommer du köra för i år?
SUSO MVR-D Suzuki.
SUSO är en energidryck bestående av 100% fruktjuice, MVR-D står för MotoVisionRacing Development. (Red. anm. )

Hur kommer det sig att du hamnade i ett engelskt team?
Jag ville fortsätta köra VM och sökte team utifrån det. Leif Nilsson hjälpte mig med kontakten till SUSO MVR-D Suzuki och jag var där två gånger i höstas och provkörde. Vi hade en färdig deal strax före jul.

Hur ser upplägget ut med det nya teamet, vilka tävlingar kommer du köra?
Jag kommer att satsa på brittiska mästerskapet, 8 deltävlingar och hela VM serien med 15 deltävlingar. Det blir ändast körning med MX2 hoj för min del.

Du fanns inte med i den lista FIM släppte på VM förare, varför det?
Det var helt enkelt en miss från teamet och är ingen fara alls, jag är anmäld och klar till VM.

Så det blir alltså inga tävlingar i Sverige över huvud taget?
Jag har bytt klubb till Uppsala MK och kommer att hjälpa dem med kval till elitserien, i övrigt har jag inga fler tävlingar inplanerade i Sverige. Anledningen att jag inte kör ex. SM i Sverige, är dels att jag inte har någon teamstyrning här och att många tävlingar krockar med brittiska mästerskapet och VM.

Har det gått bra med försäsongen, (var har ni kört)?
Allting känns riktigt bra och det flyter på bra med träningen. Jag kör framförallt mycket med Jason Dougan i teamet, då vi bor nära varandra i England, men vi tränar mycket ihop hela teamet. Jag var med och kvalade till Starcross i Mantova Italien, men var tyvärr en placering från att kvala in. De flesta förarna i Mantova var direktkvalificerade och endast nio platser fanns för övriga förare att kvala om. Jag har även kört första deltävlingen i italienska mästerskapet och det kändes bra.

Är det fler tävligar inplanerade innan VM drar igång?
Jag kommer att vara med och köra på Hawkstone Park 2 mars och sedan blir det två tävlingar i brittiska mästerskapet innan VM drar igång.

Du har även valt att byta till engelsk licens, varför det?
Teamet tyckte det fungerade bättre om jag skulle köra hela brittiska mästerskapet. Jag har inget speciellt för att köra för SVEMO och då kändes det helt ok att byta.

Förra säsongen gick inte så bra, ganska så långt ifrån vad du och många andra tänkt sig?
Min plan var såklart att vinna SM och utvecklas mer och göra bra resultat i VM. Nu blev det inte så och jag blickar istället framåt mot denna säsong.

Mackan SM i Västerås 2007 Foto Johan BoströmHar du någon förklaring på varför det gick som det gick?
Jag körde för ett nytt team och det fungerade inte som jag ville. Alla samarbeten kan inte vara lyckade och jag är mycket glad att köra för SUSO MVR-D Suzuki som jag redan trivs kanon i.

Hur var egentligen SVEMO:s satsning på dig Johan Carlsson och Jonas Wing 2006?
SVEMO ställde upp med platserna i VM, men så mycket mer gjorde de inte, de hade en stor vision som de var långt ifrån att lyckas med. Inga sponsorpengar drogs in och istället för att peppa oss förare snackade bl.a. Jan- Eric Sällqvist skit bakom ryggen på mig. Det är inget man vill vara med om och det gav i slutändan inte så mycket med SVEMOS satsning.

Om vi blickar en bit längre framåt, hur har det gått när vi summerar säsong 2008?
Jag vill fortsätta utvecklas framåt och göra bra resultat.

Vill du tacka några speciella som hjälper dig med din satsning?
Min familj, min flickvän, vänner och sponsorer.

SUSO MVR-D Suzuki
marcusnorlen.com

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top