Lundgren gjorde VM-comeback

antonlundgren

Det blev inga VM-poäng för Anton Lundgren vid motocross-VM i Loket, Tjeckien. Men att vara med och kriga om placeringarna runt poängstrecket efter fyra månaders frånvaro är en bragd i sig.

För ganska precis fyra månader sedan var olyckan framme vid VM-deltävlingen i Brasilien. Sedan dess har Anton Lundgren tvingats vila och rehabiliteringsträna. Till en början hoppades han på comeback i samband med VM i Uddevalla, första helgen i juli. Men smärtan i det skadade benet var för påtaglig och comebacken lät vänta till nu.

– Under lördagens kvaldag kände jag inte av någonting, säger Anton Lundgren som då var hoppfull inför söndagens två finalheat.

Och det började bra. Anton Lundgren låg på poängplats när han på det fjärde varvet fick framhjulssläpp i hög hastighet.

– Jag fick börja om igen som siste man och då fungerade körningen riktigt bra, avslöjar Anton Lundgren som tog in på de framförvarande men det räckte inte hela vägen fram till VM-poäng.

22:a platsen i det första heatet kopierades i det andra racet där dessvärre smärtan i det skadade benet presenterade sig på nytt.

– Det var helt ok första tio minuterna men sedan kom smärtan, säger Anton Lundgren som av den anledningeninte kunde “ligga på” som han hade tänkt sig.

Trots avsaknad av VM-poäng i comebacken var ändå Västerhaninges stolthet nöjd med sin insats. Fyra månaders uppehåll och nära att ta poäng visar att potentialen finns där.

– Nu blir det vila någon dag innan jag tar sikte på Lommel nästa helg. Det kommer att bli en djävulsk helg, skrattar Anton Lundgren och syftar på den beryktade sandbanan.

Text och bild: Anders Wallsten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top