Lag VM rapport Filip Bengtsson

filipbengtsson_mxon2011

Åkte ner till Frankrike på torsdag morgon. Flyget från Danmark -> Tjeckien och sen vidare till Bordeaux, följt av en bilfärd med italienska förbundet till banan.

När jag anlände till banan, så tog jag en snabbtitt i depån. Var lite svårt att känna igen de flesta först, eftersom alla hade nya nummer på hojarna nu. Kändes som en riktigt härlig stämning redan då, alla var liksom på plats! De bästa från VM, kombinerat med USA’s bästa osv..

På fredagen gick vi en sväng på banan och tog det mest lugnt. Några som inte hade det lika lugnt var väl jänkarna som försökte få genom sina rör på besiktningen! hahaha… Efter det, hade vi gemensam middag med gänget. Stämningen var verkligen på topp och alla var supperladdade inför helgen.

Lördagen började med en fri träning följt av ett kvalheat. Träningen gick okej, även om jag inte fick till någon särskilt bra tid så var känslan bra. Jag var riktigt laddad, men tyvärr kanske lite “överladdad”. Gjorde en riktigt dålig start i kvalheatet och sen fortsatte det bara strula.. i början körde jag så spänt och kantigt att jag inte ens kände igen mig själv och när jag väl kom in i det så var de framför för långt iväg. I mål rullade jag på en 22:a plats, såå sjukt besviken på mig själv.

Det blev inga framskjutna placeringar för någon av oss, och vi fick helt enkelt sikta in oss på B-final…

På söndagen var jag mer på hugget och körningen kändes bra. Träningen gick bra och känslan inför heatet var kanon!

Gjorde en riktigt bra start i heatet och var bland de första upp för backen, trots att det var kombinerat 250/450.
Efter några varv hade jag lyckats ta mig om några förare, men så bromsade jag stopp och la mig i en sväng…. tog tyvärr lite tid innan jag kom iväg igen och jag tappade några värdefulla placeringar. Men sen kom jag in i körningen och tycker att jag körde bra på slutet. Tom Söderström körde riktigt bra och var i mål som 2:a. Jag slutade 11:a och det räckte bara till en andraplats totalt. Då bara ett lag går vidare från B-finalen så var det slutkört för oss.. tråkigt men sant!

Även om vi inte gick vidare så har vi iaf kämpat på och gjort vårt bästa. Det räckte inte denna gången, men vi kommer tillbaka och klarar det nästa år!

Länk: fillibang.com

Foto: Magnus Karsson, mxpress.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top