Lätt som en plätt

En nätt resa upp till Piteå på 81 mil enkel väg och nu sitter jag här och skriver detta med en rejält svullen högerhand. Nu ska vi inte ta det så allvarligt för allt gick bra och efter påtryckningar har jag precis röntgat handen och fått besked att inga ben är brutna.

Det var alltså dags för årets näst sista Sverigecup tävling och som sagt denna gång uppe i norr. Det medförde tyvärr att antalet startande var löjligt få, endast 16 st i MX1 klassen och så lite som 9 st i MX2. Hade jag fått bestämma så tycker jag de skulle ställt in tävlingen, känns inte rätt för förare, arrangörer, publik eller sporten att köra med så få startande. Nu blev det inte så och tävlingen blev mycket lyckat och ett perfekt arrangemang från Piteå MS.

På lördagen körde vi endast två träningspass och det i strålande solsken och en grym bana. Hade 4:e och 5:e tid och allt kändes bra. Söndagen började med tidsträning och här imponerade jag nog mest på mig själv denna helg. Körde några varv och stannade sedan i depån och såg att jag hade 5:e tid. Bestämde mig för att gå ut och ladda lite hårdare och lyckas på mitt sista varv kapa min varvtid med 3,5 sekunder och är 1,8 sekunder före tvåan. Två personer frågade efteråt var jag genade och jag undrar faktiskt själv, kul kändes det i alla fall. Nästan så man önskar att de bytte tillbaka till tidskval istället för heat.

Kvalheatet som sen följde gick destå sämre, redan på det andra varvet crashade jag hårt i en dubbel på banan. Det regnade mycket på förmiddagen och jag fick sladd i upphoppet och landade snett. Var in i depån med krokigt styre och efter en språngmarsch till bussen efter verktyg körde jag i mål två varv efter vinnaren.

Första heatet började ju inte heller som man kan önska. Slog till med en startcrash i startkurvan och var sist iväg. Körde om en gubbe för att sedan några kurvor senare göra en mycket konstig vurpa och ramlade ned i ett djupt dike. Tur är att min kära mor var på plats och filmade pinsamheten och självklart så ska jag dela med mig av det hela. Kom igång igen och var nu oootroligt sist, men körde ett bra heat och tog mig på sista varvet upp på en 5:e plats.

I det andra heatet fick jag en mycket bättre start och var 3:a. Tyvärr fegade jag i kurvan som jag crashade i första heatet, tog en ytter och tappade till 4:e plats. Låg länge på en 4:e plats, men var ett tag åter uppe på en 3:e. Tyvärr och mycket klantigt tappade jag på sista varvet ned till en 4:e plats igen. Genom 5:e och 4:e platsen slutade jag för dagen på en 4:e plats och körde alltså till mig ytterligare ett wildcard.

Det som är ännu roligare är att enligt Big Macks och mina egna uträkningar är jag trots att en deltävling återstår redan klar topp 5 i totalen och har alltså en elitlicens till nästa säsong. Full SM säsong 2011! Som sagt lätt som en plätt.

Jag ska försöka köra SM i Eksjö till helgen, men vi får se om handen tillåter det. Klart är i alla fall att jag kör i Västerås 18-19 september.

Tack mamma för att du följde med mig på denna norrlandsturné, det hade inte gått utan dig.

Samtliga resultat på mylaps.com
Bilder från tävlingen har ni här

/Tomas #325

{youtube}u208to1dOAk{/youtube}

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top