Kim Lindström rapporterar från motocross SM premiären

kimlindstrom hoj saxtorp

Två år i rad har det blivit SM silver för Kim Lindström i Motocross SM och MX1 klassen. Man kan ju bara tänka sig att det nu inte finns så mycket annat fokus kvar än att ta det SM guldet som saknas. I helgen var det SM premiär på Saxtorpsbanan hos Landskrona MK.

Kim har inte flängt Europa runt på samma sätt inför den här säsongen och säger själv att han lider lite av att det blivit mindre träning på hoj. Nu får man säga att det inte märktes jättemycket utav det i Saxtorp, en total 3:e plats ska man vara nöjd med. Visst saknades det kanske lite ork och den där lilla extra attacken i körningen. Tidgare säsonger har vi alltid sätt Kim som den starka i slutet av heaten, men i Landskorna tappade han Indrek Mägi i slutet av det första heatet och Rickard Sandberg i slutet av det andra.

Nog av mina hobbyanalyser och istället låter vi Kim berätta med sin egna racerapport.

Hej alla där ute. Var länge sedan jag hörde av mig något men det är för att det inte hänt så mycket förens nu. Har tränat så mycket jag kan och sedan försökt att få ihop allt inför SM som gick nu i helgen.

Första tävling i SM gick i Landskrona i Skåne, en riktig sandbana som jag visste skulle bli tuff på slutet och det blev den med. Vädret var perfekt hela helgen och körningen kändes bra på träningen på morgonen, vi skulle sedan ha kört ett kval heat men det var så många anmälda så vi fick köra ett tidskval istället. Satte en tid på första varvet och jag var i ledningen tills på slutet då en norrman satte en bra tid och var drygt en sekund snabbare.

Söndagen kändes allt stelt och försökte bara köra igenom träningen för att komma igång och banan började bli riktigt slagig nu.
I första heatet gjorde jag en bra start och var tvåa ut på rakan men han som var före svängde in och jag blev blockad och tappade till en femte plats, körde på och försökte hitta ett flyt på banan för att orka hela heatet och det kändes bra och jag hade en fight med tvåan och kunde åka om, efter jag kom förbi fick jag en lucka men tog helt slut i axeln och började känna att jag inte hade orken så tappade han igen efter några varv men bet ihop och gjorde några försök men kom aldrig förbi så slutade trea i heatet. Var nöjde med körningen ändå då jag innan visste att jag inte skulle orka hela heatet men orkade längre än jag trodde och att de va axeln som gav vika före konditionen kändes ändå bra. Har legat efter mycket med konditionen men den verkar vara ikapp nu vilket betyder att jag tränat rätt.

I andra heatet var jag ut som tre men in u kurvan gjorde tvåan en miss och jag kunde smita förbi men han åkte om mig några kurvor senare och försvann. Hade en fin fight genom hela heatet med tvåan och när de va ca 8min kvar så gick jag om och fick en lucka direkt och slappnade av lite men kände nu att ryggen gav vika på den tuffa banan där man fick stå väldigt mycket och tappade ner till tredje och hängde på ett tag men tappade sen igen och blev omåkt av trean med, försökte göra ett ryck dom sista varven men kom aldrig förbi så jag slutade fyra.

Är ändå nöjd med helgen då jag vet att jag inte har åkt så mycket som de andra och ligger lite efter där men trodde jag skulle ligga mer efter. Slutade tre för dagen på samma poäng som tvåan.

Nästa SM går i Tibro om tre veckor så då finns det lite tid att jobba på åkningen.Härnäst är det elitserien i Linköping den 10/5.

Nu laddar jag vidare så hörs vi.

Med vänlig hälsning

Kim #5
www.kimlindstrom.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top