Kim Lindström vår nya VM stjärna

kimlindstrom_uddevalla12

Kim Lindström gjorde ett grymt hemma VM i MX1 klassen i Uddevalla i helgen. Riktigt stabil med VM poäng i båda heaten och framförallt en riktigt fin 14:e plats i det första.

– Skitbra, jag är kanonnöjd med helgen. I det första heatet låg jag elva, men vurpade och tappade nog ner till 14:e som jag sedan blev i mål. Det var skitigt och jag tappade lite kontroll i ett spårigt parti. Båda fötterna rakt ut och överhoppade ett litet hopp ut i leran, berättar Kim.

Starterna som inte alls har fungerat för Kim i SM satt nu precis som de skulle, lite otippat kanske med så bra motstånd på grinden.

– Kanonstarter så det var roligt. I alla mina starter så släppte jag av och vek in bakom de övriga in på insidan. Var nog ut runt 10-12 i samtliga mina starter, berättar Kim.

I det andra heatet så körde Kim in på en 17:e plats och det gav en total 16:e plats för dagen, med 11 inkörde VM poäng.

– Det var skithäftigt med publikstödet, framförallt i slutet av båda heaten. Det peppade verkligen och gjorde att man kunde ge det lilla extra, säger Kim om stödet från publiken i Uddevalla.

Det som är extra roligt för Kim är att direkt efter målgång blev han uppringd av en sponsor som sa åt honom att direkt anmäla sig till nästa VM deltävling i Lettiska Kegum 14-15 juli.

– Jag har lämnat mitt intresse att få köra VM i Lettland och väntar nu bara på startbekräftelse från Youthstream. Det var Tony på Cramo i Nyköping som ringde upp och tillsammans med Östlunds Entreprenad AB och Unilast.se går de in och hjälper mig för att jag ska kunna köra även nästa VM deltävling, berättar Kim.

Foto: Mikael Hylander

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top