Kim Lindström tackar nej till VM körning

iceoneracing_logo

Kim Lindström har fått ett erbjudande att köra Portugals VM för finska teamet ICE ONE Racing, istället för skadade Dean Ferris.

Från början fick Kim för någon dag sedan frågan att köra både Portugals VM deltävling i helgen och även Belgiens deltävling nästa helg. Sedan ändrade sig Ferris och kommer försöka komma till start i Belgien med en tejpad axel.

– Hade jag fått köra båda helgerna så hade jag hoppat på. Att bara åka ner till Portugal med kort varsel och köra på en helt ny hoj, med helt ny fjädring då väljer jag att skita i det. Jag vill inte kasta bort mina chanser i SM bara för en VM helg, resonerar Kim till sitt val att inte hoppa på och köra VM deltävlingen i Portugal.

Teamet ICE ONE Racing som backas upp av F1 stjärnan Kimi Räikönnen har dock som målsättning att hjälpa skandinaviska förare och Kim har tidigare under säsongen blivit uppmärksammad av teamchefen Kari Tiainen för sina fina körningar i holländska mästerskapet.

– Vi hade ett bra snack om att jag väljer att inte köra deltävlingen i Portugal och vi kommer fortsätta ha en dialog ifall det dyker upp fler tillfällen som passar bättre, berättar Kim.

Länk: www.ice1racing.fi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top